• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Bingöl'de Kentsel Dönüşüm ön protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi ile TOKİ tarafından yapılan İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalelerinden sonra, Kültür Mahallesi’nde 151 dönümü kapsayan alanda Kentsel Dönüşüm Projesi yapılacak. Bingöl Belediyesi ve TOKİ arasında karşılıklı olarak imzalanan ön protokol sonrası çalışmalar hızlandırılacak. Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte Bingöl’de 1971 depreminin izleri tamamen silinecek.

 

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm için ön protokolün TOKİ ile karşılıklı olarak imzalandığını bildirdi.

 

Kültür Mahallesi’nde 151 dönümü (151.000 m2) kapsayan alan üzerinde Kentsel Dönüşüm Projesini gerçekleştireceklerini dile getiren Atalay, “Yapılacak olan site içerisinde konutlarla beraber cami ve sosyal tesisler de olacak. Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, spor alanları ile yeni bir yaşam merkezi oluşacak. Proje ile depreme dayanıklılığı yetersiz olan, ekonomik ömrünü tamamlamış konutlar yenilenmiş olacak” dedi.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir