• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
"Ben iktidarda olduğum sürece o olmayacak" dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan BM'de Suriye meselesini dile getirmedi eleştirisine yanıt verdi.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Muhalefet tarafının ülkemize tek taahhüdü ülkemizi 20 yıl öncesine götürmek. Kılıçdaroğlu muhalefet adına yeni ve daha iddialı bir hedef ortaya koydu. Kavga etmeye geldiğini açıkça söyledi. Bu zatın eleştirilerine bakıyor, gerektiğinde hak ettiği cevabı veriyoruz. Uzunca zamandır bu zatın söyledikleri yalan, yanlış. Dün Meclis'te çıkmış, 'Tayyip Erdoğan Suriye meselesini BM'de dile getirdi mi' diye soruyor. Bu zat hiçbir BM toplantısını takip etmemiş. Bunların gözü var görmez, kulağı var duymaz. 'Tayyip Erdoğan bu meseleyi Avrupalılarla hiç konuşmadı' diyor.

Kemal Kılıçdaroğlunun iktidarımızda Suriyelileri göndereceğiz söylemi için de set sözler kullandı. Erdoğan biz iktidarda iken onları gönderemezsiniz dedi.
 
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden satır başları

"Masa diye kurdukları 6 benzemez ittifakı titremeye, dökülmeye başladı. Ortak aday belirleyemeyenlerin ülkenin kritik meselelerinde kararlı tutum koyamayacaklarını görmek için allame olmaya gerek yok.

Kimi çıkıyor iftihar meselesi eserlere çatıyor, diğeri çıkıyor gençlerin kıyafet ve eğitim haklarına saldırıyor. Kimi çıkıyor sığınmacı düşmanlığı üzerinden nefret suçları işliyor. Kimi çıkıyor kibriyle, hırsıyla herkesi ötekileştiriyor. Kimi çıkıyor kabiliyetsizliğini başkalarına suç atarak gizlemeye çalışıyor. Kimi çıkıyor siyasi ve ekonomik krizlerin ateşiyle yanan dünyada ülkemize köstek oluyor. Bay Kemal yandaşların da dahil hepinize birden sesleniyorum. Siz bu kardeşlerimizi biz bu görevde olduğumuz sürece bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz. Bay Kemal senin dün söylediğin bugün yoktur. Ama biz farklı bir medeniyetten geliyoruz.

Kapılarımızı nasıl açtıysak, aynı şekilde korumaya devam edeceğiz. Bu kardeşlerimizden kendi tasarruflarıyla, kendi inisiyatifiyle dönmek isteyen olursa dönecektir. Ama biz asla silahla düşmana teslim etmeyiz. Allah'ın izniyle siz bu kardeşlerimizi geri gönderemeyeceksiniz. Bunu öğrenen, bilen, duyan gerek Suriyeli, Iraklı, Afgan bir gönül huzuru içine giriyorlar.

Büyükşehir belediyelerinde neler yaptın bunu anlat. Şunu yaptık de. Yok. Bunlar sadece yapılanları hakaretle vs. eleştirmektir. Bu eserlerle kalmıyoruz, bir taraftan otoyollarımızı devam ettiriyoruz, tünellerimizi devam ettiriyoruz, yolumuza devam edeceğiz. Her seçim yeni bir başlangıçtır. Önümüzdeki seçimi de hep beraber yeni başlangıç haline getireceğiz. Ülkemizin asırlık meselelerini nasıl çözdüysek, bugünkü sıkıntıların üzerinden de biz geleceğiz. Prangaları nasıl attıysak, bugün önümüzde duran engelleri de biz aşıp geçeceğiz. Biz bu ülkeye, vatana, millete sevdalıyız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir