• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Ankara’da “Yunus Emre Yolunda Genç Gönüllüler Buluşması” temalı program devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ankara Kızılcahamam’daki etkinlikte konuşan Bakan Kasapoğlu, çok anlamlı bir buluşmaya katıldığı için heyecan duyduğunu belirterek, “İmam hatip nesli sadece Türkiye için değil, insanlık için umut olan bir nesil. Her daim kendisine karşı olanlara her şeyden önce sevgiyle, samimiyetle, içtenlikle ve başarılarıyla en güzel cevabı veren bir nesil. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da imam hatip nesli, imam hatip camiası, o asil duruşuyla bu güzel çabayı ve emaneti yarınlara çok daha güçlü taşıyacak. Tabii ki bugünlere kadar gelen bir emanet var. Kutlu bir emanet. Hepimiz bu emaneti omuzumuzda taşıyoruz.” dedi.

 Kasapoğlu, “İçinde bulunduğumuz dünya kolaylık getirse de bazı şeylere de yabancılaştırma getiriyor. Kalbi merkeze alan, ruhu doyuran özelliğin ilave bir çaba gerektirdiği dönemdeyiz. Her daim değerlerin, aklın ve kalbin birlikte olmasının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Tüm insanlığın kurtuluşunun bu değerlere, bu erdeme sahip olmaktan geçtiğinin hepimiz bilincindeyiz. Bizler medeniyet olarak bu gerçekliği her daim merkeze aldık. İyiliği çoğaltmak, iyi insan olmak, iyiliği tavsiye etmek bizler için en önemli misyonlar. Biz gençlerimize, kendilerine bir yol çizerken popüler olanı değil, iz bırakanları, gönülden yapanları örnek almalarını tavsiye ediyoruz. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 20 yılda Türkiye'nin gençlik vizyonu tüm dünyaya model oldu. Gençlerle ilgili yapılan yatırımlar, çizilen rota, böyle bir zaman diliminde örneği olmayan bir çalışmadır. Gençleri her daim öncelik olarak düşünüyoruz. Seçilme hakkı gibi. Sizin gibi pırıl pırıl arkadaşlar Türkiye'yi yönetiyor, her birinizle gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Gençlik ve Spor Bakanlığının, gençlerin bakanlığı olduğunu söyleyen Kasapoğlu, konuşmasının devamında şunları aktardı:

“Sahip olduğunuz vicdanınızla, merhametinizle, sevginizle dünyaya yön verecek güçtesiniz. Hepinize sonuna kadar güveniyoruz. Her türlü çabayı, hedefi en yüksekte gerçekleştirecek potansiyeldesiniz. Kimse sizi hayallerinizden, umudunuzdan geri çevirmesin. Buna asla müsaade etmeyin. Gönüllülük çalışmaları da bunun için önemli. Bakanlığın gönüllülük faaliyetlerine katılmanızı bekliyorum. Bizler şartlar ne olursa olsun birlikte hareket etmeye, gönül gönüle bu kutlu yolu yürümeye, gönüllerimizi zenginleştirmeye devam edeceğiz. İnsanlık için, ülkemiz için salih ameller ortaya koymaya devam edeceğiz. Ecdadımızın kanıyla, canıyla her şeyini ortaya koyarak bizlere emanet ettiği bu ülkeyi, milletimiz için bir kutsal emanet olarak ayakta tutma, yarınlara taşıma konusunda kararlılığımızı da hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Hepsinden önemlisi bu beraberlik ortamı. Birbirimize tutunup omuz omuza vereceğiz. Merhamete, iyiliğe, muhabbete sığınacağız. En zor şartta bile olsa iyilik için gayret göstereceğiz. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen, tüm dünyada mazlumların sesi olan, güçlü duruşuyla, vizyonuyla bugüne kadar pek çok meydan okumayı gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yolumuza devam edeceğiz.”

Program perşembe günü İmam Hatip öğrencilerin verecekleri panellerin ardından nihayete erecek. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir