• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Muş İl Özel İdare Binası inşaatı durduruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Yaklaşık 1,5 yıl önce ihalesi yapılan ancak inşaatın yapılması için gerekli evrakların eksik olması gerekçesiyle bekletilen çalışmaları, iki günlük çalışmanın ardından belediye tarafından evrakların eksik olduğu gerekçesiyle yeniden durduruldu.

 

İl Özel İdare yeni binasının inşaatına başlanması için yaklaşık 1,5 yıl önce ihalenin tamamlandığını belirten yüklenici firma sahiplerinden Şefik Taştimur, kazılar için gerekli izni almalarına rağmen, çalışmalarının anlayamadıkları nedenlerden dolayı belediye tarafından durdurulduğunu savundu.

 

Taştimur, ''Burası İl özel idaresinin kendi binasıdır. Bu ihalenin yarısı 1,5 yıl önce yapıldı. Bazı evraklar eksik diye kazı bugüne kadar bekletildi. Bu süreçte gereken evraklar toplanarak kazıların başlaması için belediyeden gerekli izni aldık. Daha sonra Belediyeden aldığımız izin ile kazılarımıza başladık.

 

Kazı izni almamıza rağmen Belediye ekipleri gelip evrakların eksik olduğunu belirterek şantiye girişlerini mühürlediler.

 

Biz de bir şey anlayamadık. Gereken evraklar İl Özel İdaresi tarafından tamamlandı kazı için gereken izin verildi ve biz de kazıya başladık. Ondan sonra gelip mühürlediler'' dedi.

 

Muş Belediyesi mühendislerinden Mimar Metin Yoldaş ise, “Kurum tarafından yer tahsis belgesi ile alakalı olarak Belediyeye gerekli evraklar verilmediği için şimdilik kazı çalışmalarına izin vermiyoruz'' dedi.   (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir