• DOLAR 32.512
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2498.411
  • ...
Hamas: ABD vatandaşının öldürülmesi Washington için bir sınav niteliğinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ebu Merzuk, Aljazeera muhabirinin öldürülmesine ilişkin konuştu.

Hamas yöneticisi, "Bu olay, işgalin yanında olan ve suçlarını örtbas eden ABD'nin tutumu açısından ve Ebu Akile'nin ABD vatandaşlığı bulunması nedeniyle Washington için bir sınav niteliğindedir." dedi.

İşlediği suçlar ve gazetecileri kasıtlı olarak hedef alması nedeniyle işgalcilerin yargılanması çağrısında bulunan Ebu Merzuk, gerçekleri örtmek, Filistin halkına karşı işlenen suçları ortaya çıkaran sesleri susturmak amacıyla gazetecilerin hedef alındığını vurguladı.

Ebu Merzuk, olayda yaralanan gazeteci Ali es-Sumudi'ye de acil şifa diledi.

- Aljazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesi

Katar merkezli Aljazeera televizyonunun deneyimli saha muhabiri Şirin Ebu Akile, bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıyı takip ettiği sırada, İşgalcilerin açtığı ateşle öldürülmüştü.

Görevini yaptığı sırada ve üzerinde "basın" yazılı çelik yelek giydiği halde, gerçek mermiyle kafasından vurularak ağır yaralanan Ebu Akile yaşamını yitirmişti.

Ebu Akile'nin hayatını kaybettiği olayda yanında bulunan gazeteci Ali es-Sumudi de sırtından yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan Sumudi'nin durumunun stabil olduğu bildirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir