• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Bu Bölümü Tercih Eden Her Öğrenciye Burs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
LYS`de Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesini tercih eden tüm öğrencilere 10 ay boyunca 200 lira burs sağlanacak.

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Konuk Evi`nde düzenlenen basın toplantısında, fakültelerinin su ürünleri mühendisi yetiştirmek amacıyla 1984`den bu yana öğretime devam ettiğini söyledi.

Fakültenin bugüne kadar bin 300 mühendisi sektöre taşıdığını dile getiren Çetinkaya, güçlü bir eğitim kadrosu, eğitim araştırma ve uygulama altyapısına sahip olduklarını kaydetti.

Fakültenin 3 dalda yüksek lisans, 2 dalda da doktora eğitimi verdiğini bildiren Çetinkaya, 2013-2014 eğitim öğretim yılında fakülteye, ÖSYM tarafından 25 kişilik kontenjan verildiğini ifade etti.

Su ürünleri alanında faaliyet gösteren firmalalarla bağlantı kurarak, daha iyi mühendis yetiştirmek ve ülkeye kazandırmak adına kampanya başlattıklarını dile getiren Çetinkaya, "Kampanya kapsamında fakültemizi tercih eden her öğrenciye 10 ay boyunca aylık 200 lira burs sağlayacağız. Gerekli protokolleri imzaladık" dedi.

Kendilerinin heyecanlı öğrencileri sektöre kazandırmak istediklerini ifade eden Çetinkaya, "Kampanya ile bu heyecana sahip ancak ekonomik gücü olmayan öğrencilerimize maddi destek sağlamayı düşünüyoruz. Burs, tamamen karşılıksızdır. Maddi gücü olmayan öğrencilerimize can suyu sağlıyoruz. Su ürünleri sektörü Türkiye`nin en hızlı büyüyen tarım sektörüdür. Sektörün de bu öğrencilere ihtiyacı var" diye konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir