• DOLAR 32.5
  • EURO 34.59
  • ALTIN 2479.096
  • ...
"LÖSEV adına bağış toplayanlara itibar etmeyin!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Basın açıklaması öncesi Vestel Kız Meslek ve Teknik Lisesi önünde toplanan LÖSEV Van il Temsilciliği üye ve gönüllüleri Valilik binasına kadar yürüdü.

 

Burada düzenlenen basın açıklamasını LÖSEV Van İl Temsilcisi Fikri Özer okudu.

 

Türkiye’de organize olmuş dolandırıcıların sokak sokak gezerek LÖSEV adına para topladıklarını söyleyen Özer, bunların arasında tanınmış özel okullar, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlilerinin de yer aldığını ileri sürdü.  

 

“LÖSEV sokakta para toplamaz”

Özer, “Trafik lambalarında palyaço ya da maskeli Lösemili çocuk kılığına girerek gazete veya bir eşya satmak isteyen, bazen de sahte LÖSEV kimliği veya sahte makbuzlarla kapınızı çalarak ‘LÖSEV adına bağış topluyoruz’ diye gelen bu sahtekârlara itibar etmeyiniz. Lösemili çocuklarımız dolaylı olarak canını ve kanını çalan bu dolandırıcılara şiddetle karşıdır. Kimse çocuklarımızı kullanarak siyasi emellerine, okul tanıtımlarına ve benzeri konularda esas amaçları olan sözde ‘hasta lösemiye yardım yapıyorum’ diye okul aile birlikleri aracılığıyla çocuklarımızı kullanmalarına asla biz LÖSEV ailesi olarak izin vermeyeceğiz.  Bu konudaki durumu ilgili bakanlıklara havale ediyoruz. Lösemili çocuklar vakfımız sayıları 12 bini aşan hastasına yardımlar veren LÖSEV, asla sokakta para toplamaz, para ile gazete satmaz, evinize gelerek bağış istemez” şeklinde konuştu.

 

Okunan basın açıklamasının ardından lösemili çocuklardan oluşan bir grup,  Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir