• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Yayınevleri kitap fuarından umutlu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Türkçe ve Kürtçe onlarca yayınevinin katıldığı 1. Van Kitap Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan yayınevleri, fuarın henüz ilk gününden itibaren yoğun bir ilginin olduğunu ifade ederek, fuardan umutlu olduklarını belirttiler.

 

“Bu fuar Van’ın okuyucu kitlesini belirleyecek”

Bu fuarla Van’ın okuyucu kitlesinin belli olacağını belirten Cumali Umut, “İnşallah hayırlı olur. Van’da ilk olması hasebiyle iyi oldu. Şu an ilgi az gibi görünüyor. İlk gün olduğu için yoğunluk var. Satış yok” dedi.

 

Semerkant yayınlarından katılan Harun Tekinbaş ise  “En azından tüm yayınlar her türlü kaynaklarını tanıtma imkânı buldular. Yeni açılış yapıldı. Ona rağmen sizlerin de şahit olduğu gibi çok yoğun bir ilgi var” diye konuştu.

 

Van ve Erciş depremi kitaplarda!

Van ve Erciş’te 2011’de yaşanan depremi anlatan kitaplarla fuara katılan Velat Çiftçi ise, genelde roman türüne rağbet gösterildiğini ifade ederek “Analiz araştırma yazılarına fazla bir ilgi yok. Ama yine de geleceğe dönük güzel bir potansiyel var. Daha önce Diyarbakır’da fuara katıldık. Burada ilk olmasına rağmen rağbet iyi. Bizim de en çok Van- Erciş depremini Mustafa Balbal’ın yazdığı bu kitabımız ilgi çekiyor Analiz, röportaj ve deprem raporlarını özetleyen bir kitap. Van halkının 2011’de yaşadığı dehşeti anlatan bir kitap. Tabi Vanlılar depremlerde yaşadıkları acıları hatırlamak istemiyor. Onun için insanlar biraz duruyorlar. Deprem denilince hala insanların içine bir korku hükmediyor” dedi.

 

Daha sonra Kürt tarihi standında bulunan Davut Özalp da Kürtçe olarak, “Vanlı olduğumuz için bu fuar bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Bizler başka illerde yapılan fuarlara da katılıyoruz. Diyarbakır’dan buraya geldik. Van gibi bir yerde bu büyük fuarların olması önemlidir. Çünkü Van da artık büyükşehir oldu. Güzel bir halkı var buranın, bizler de ancak okuma ile bu insanları aydınlatabiliriz. Daha güzel günlere getirebiliriz. Onun için bu fuarın yapılması çok güzeldir. Benim için daha da güzeldir. Çünkü bende Vanlıyım dolayısıyla çok sevinçliyiz güzel bir ilgi var” şeklinde konuştu.

 

“Kürt tarihi yetim bırakılmış”

Son olarak konuşan İsa Dal fuarın açılışından memnun olduklarını ifade ederek, “Belki biraz gecikmiş ama güzel bir fuar. Van bir milyondan fazla bir nüfusa sahiptir. Onun için bu tür fuarlar ileride de yapılırsa daha güzel olur. Güzel bir ilgi var, ancak satışlar azdır bizim standımızda. Belki Kürtçe iyi bilinmediğinden iyi okunmadığından Kürtçe roman, hikâye ve Kürt tarihi yetim bırakılmış Kürtler arasında onun da etkisi var. İnşallah daha iyi olacak”  diye konuştu.

 

Öte yandan özellikle İslami yayın evlerine yoğun bir ilginin olduğu gözlendi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir