• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
İçme suyu sorunu göç ettiriyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Urfa’ya bağlı 30 hanelik Kayalık (Büyük Şevek) köylüsü en büyük sorunu içme suyudur. Köylülerde Celal Bozkaya, birkaç yıl önce vurulan sondajın köyün su ihtiyacını karşılamadığını söyledi.

 

Bozkaya, “Valiye gidip dilekçe veriyoruz; ama hiç kimse bizim derdimize çare bulmuyor. Hatta bize gidin köy olarak oyunuzu kime vermişseniz onlar sizin köye su getirsinler şeklinde konuşuyorlar" dedi.

 

Su sıkıntısından dolayı köylülerin zaman zaman tartıştıklarını söyleyen Bozkaya, özellikle yaz aylarında havaların ısınmasıyla suyumuz daha da azalıyor. Köy ahalisinden kimileri 10 gündür suyum gelmiyor, kimisi 5 gündür suyum gelmiyor diyerek su konusunda tartışıyor. Bir birlerinin su sıralarını almaya çalışmalarından dolayı kavga ettikleri de oluyor" şeklinde konuştu.

 

Taşıma yoluyla su ihtiyacını karşılamak istemelerine rağmen su tankeri bulamadıklarını ifade eden Bozkaya,"İl merkezinde su tanklarıyla içme suyu getiriyoruz. Her su tankına 60 TL para ödüyoruz. Ayrıca tanker şoförlerine de süt, yoğurt, ayran vb şeyleri vermesen bize su dahi getirmiyorlar” dedi.

 

Köyde sık sık elektrik kesintisinin olduğunu söyleyen Bozkaya, “Elektriğimiz ve yolumuz yok… Ekinleri biçme zamanı geldiğinde biçerdöverler samanı tarlada döküyorlar. Yolun olmaması samanımızı tarlada bıraktırıyor.  Samanı daha sonra kendi imkânlarımızla köye getiriyoruz” dedi.

 

“Bu sorunlardan dolayı köy halkı köyü terk ediyor” diyen Bozkaya, “Köyden göç oranı her geçen gün artıyor. Devlet yol yapacağız, her yerde asfalt yapacağız demesine rağmen biz ne yol gördük nede asfalt. İşini yürütecek, sorunlarını giderecek bir devlet yetkilisi tanıdığın varsa her şey yoluna giriyor, yani torpilin varsa yapılıyor yoksa yapılmıyor. Sanki biz Türkiye vatandaşı değiliz. Bizleri Türkiye vatandaşı olarak görmüyorlarsa bizim kimliklerimizi değiştirsinler başka ülkenin vatandaşı yapsınlar” ifadesini kullandı.

 

Devlet yetkililerine seslenen Bozkaya, “Başbakan, Cumhurbaşkanı bizim sesimizi duysunlar! Sorunlarımız gittikçe büyüyor. Buna bir çare bulunması lazım, biz köy halkı olarak devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz" dedi. (Mehmet Bozkaya/Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir