• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
En büyük kahraman "Hz. Muhammed (sav)"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Sason-Der ve Sason Lisesi’nin katkılarıyla düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Sason-Der Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özmen, lisede kutlu doğum programları kapsamında salâvat kampanyası ve “Peygamber Efendimiz Sason Lisesine Gelseydi” konulu kompozisyon yarışması düzenlediklerini, bu yarışmaya yaklaşık 200 öğrencinin yazdıkları yazılarla iştirak ettiklerini belirtti.

 

Özmen, programa katkılarından dolayı Kaymakam Bahadır Yörük’e, ilçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Abidin Taymur’a ve Okul Müdürü Mehmet Tiryaki’ye müteşekkir olduklarını ifade etti.

 

“En büyük kahraman “Hz. Muhammed (sav)”

Daha sonra söz alan Risale-i Nur Enstitüsü ve Yeni Asya Gazetesi Batman Temsilcisi Maruf Özülkü, Hz. Muhammed’in (sav) davasını anlattı.

 

İnsanlar arasında yapılan araştırmalarda en büyük insanın ve en büyük kahramanın Hz. Muhammed (sav) olduğunu belirten Özülkü, “Amerikalı ilim adamı Michael H. Hart, dünyadaki en meşhur 20 bin kişiyi kabiliyetleri, mücadeleleri, icraatları ve muvaffakiyetleriyle değerlendirmiş ve bu araştırmasını programladığı bilgisayar ekranında, tarihin gelmiş geçmiş en büyük şahsiyeti olarak Hz.Muhammed’in (sav) ismi belirmiş, bunu 1978 de yayınladığı kitabıyla ilan etmişti” dedi.

 

Özülkü, H. Hart’ın kendisine 10 yıl sonra sorulan ‘100 Ünlü Adam” kitabınızda birinci sırayı Hz.Muhammed’e (s.a.s.) vermiştiniz, hâlâ bu görüşünüzde ısrarlı mısınız?’ sorusuna karşılık ‘Bu, ünlülerin tespit ettiğim ilk listesi. Bu sayı çoğaltılırsa, 200-300 bine hatta daha fazlasına bile çıkartılsa, Hz.Muhammed’in yeri gene en baştadır, değişmez!’ şeklinde cevap verdiğini belirtti.

 

“Sigara gibi küçük bir âdeti kaldırmak”

Özülkü konuşmasının devamında, “Küçük bir topluluk düşünün ki; bu topluluk son derece inatçı ve âdetlerine son derece bağlı bulunsun ve bu âdetler onların damarlarına kadar karışıp benliklerine işlemiş olsun. Malumdur ki, sigara gibi küçük bir âdeti, küçük bir toplulukta, büyük bir hâkim, büyük bir gayretle geçici olarak ancak kaldırabilir. 4. Murat zamanında tütün içmek yasaktı. İçen asılarak idam olunur ve öldükten sonra asıldığı yerde çubuğu ağzına verilerek teşhir edilirdi. Buna rağmen küçük bir adet olan sigara tümüyle kaldırılamadı. Hâlbuki Hz. Muhammed (sav) küçük bir kuvvet ve küçük bir himmetle, birçok büyük âdetleri, hem de inatçı ve âdetlerine mutaassıp bir kavimden az bir zamanda kaldırmış ve yerlerine öyle yüksek bir ahlakı yerleştirmiştir ki, bunun tarihte emsali yoktur” şeklinde konuştu.

 

“Hz. Muhammed (sav) Sason Lisesi’ne gelseydi”

Konuşma, şiir ve ilahilerin ardından okulda düzenlenen “Hz. Muhammed (sav) Sason Lisesine Gelseydi” konulu yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Yarışmada birinci olan Fatma Kandemir’e ödülünü Sason ilçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Abidin Taymur, İkinci olan M. Naim Ağım’a ödülünü Yazar Maruf Özülkü ve üçüncü olan Emine Güzel’e ödülünü Müftü İlhan Güngördü verdi. (Cevher Ekinci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir