• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvurular 31 Mayıs’ta sona eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm illerde Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin kurulması hedefi doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde çalışmalar sürüyor.

Şu ana kadar 42 ilde kurulan atölyelerde kayıtlar alınmaya başlandı. Atölyenin kurulduğu illerden biri de Bitlis.

Geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesi hedefiyle kurulan atölyelere başvuru tarihi 31 Mayıs’ta sona eriyor.

Bitlis Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Akay, Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor ile Milli Eğitim il müdürlüklerinin katkıları ile Bitlis’te kurulduğunu ve kayıtlara başlandığını belirtti.

Akay, geleceğin Selçuk Bayraktar’larını yetiştirmek için öğrencilerin 31 Mayıs’a kadar başvurmaları için çağrıda bulundu.

Akay, “Deneyap kapsamında kazandığımız her öğrencinin, geleceğimize yaptığımız en güzel yatırım olacağı düşüncesi ile potansiyellerini keşfederek icat çıkarma kapasitesi olan gençlerimizin başvuru yapması büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Akay, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı ortaokul seviyeleri için 5 ve 6’ncı sınıflar, lise seviyesi için ise 8,9 ve lise hazırlık öğrencilerinin başvurabileceğini, başvuruların 31 Mayıs’ta sona ereceğini, sınavların 1-26 Haziran tarihleri arasında yapılacağını belirtti.

Akay, geniş bilgi için T3 Vakfı Deneyap Teknoloji Atölyeleri hazırlık ve yardımlaşma platformu-Teknofest https://www.deneyapturkiye.org/ adresinde ulaşılabileceğini söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir