• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Şakran'da çocuklara tecavüz iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Şakran Cezaevi’nde bulunan çocukların tecavüze uğradığı iddiasıyla ilgili Mersin’de Tabip Odası, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Çakıl Derneği basın açıklaması yaptı. Kurumlar adına açıklama yapan Didem Gelegen, çocukların kendilerini ziyarete gelen avukatlara tecavüze uğradıklarını söylediğini iddia etti.

 

Kurumlar adına açıklama yapan Dr. Didem Gelegen, çocukların ÇHD İzmir Şubesi’nden kendilerini ziyarete gelen avukatlara tecavüze uğradıklarını söylediğini iddia etti.

 

Tecavüz olayıyla ilgili BDP Mersin Milletvekilli Ertuğrul Kürkçü’nün meclise soru önergesi verdiğini ve ÇHD (Çağdaş Hukukçular Derneği) İzmir şubesinin de suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Gelegen, Devletin çocuklara karşı bir savaş verdiğini öne sürdü.

 

Gelegen, “Çocuk ve insan hakları aktivistleri ve demokratik kitle örgütleri olarak herkesi basını ve kamuoyunu Şakran Cezaevi’nde yaşanan şiddet ve işkenceye dur demeye, çocukların kapatıldığı tüm cezaevlerini kamu denetimine açmaya ve barışı önce çocuklarla sağlamaya çağırıyoruz” dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir