• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
İslam Ülkelerine Çağrı: Birlik Olun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır İslam İşleri Yüksek Meclisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Salah Sultan, İslam dünyasının Suriye krizine karşı sessiz kaldığını belirterek, İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Sultan, gelecek yıllarda Türkiye, Mısır ve Malezya’nın İslam aleminin hamisi ve öncüsü olacağını söyledi.

Müslümanların Suriye halkına sadece insani yardım sağladığını söyleyen Sultan, Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılara insani ve manevi desteğinin herkes tarafından takdir edildiğine dikkati çekti. Türkiye’nin büyük bir güç olduğunu söyleyen Sultan, “Türkiye, İslam dünyasında ses getiren bir ülkedir. İlerleyen yıllarda, Mısır ve Malezya ile İslam dünyasının hamisi olacak” dedi.

 "Arap Baharı çok asil bir baharıdır"

Arap baharı yaşayan ülkelerde başarılı yönetimlerin olduğunu kaydeden Sultan, “Her türlü dış baskıya rağmen, Mısır başarıdan başarıya doğru ilerliyor. Bazı Batılı güçler ise halkın özgür iradesiyle elde ettiği kazanımları boşa çıkarmak ve hedeflerini engellemek istiyor. Halbuki kendi ekonomik krizleri ile bile başa çıkamıyorlar” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir