• DOLAR 32.454
  • EURO 34.515
  • ALTIN 2474.638
  • ...
Giresun’da içtikleri sudan etkilenen 214 kişi hastaneye başvurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görele ilçesinde son 2 günde bulantı, kusma ve ishal şikayetleri oluşan kişiler, Opr. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi’ne başvurmaya başladı. Çoğunluğu ayakta tedavi edilen vakaların sayısı 214’e ulaştı.

İlçeden alınan su numuneleri inceleniyor. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, şebeke suyunun kaynatılıp soğutularak tüketilmesi uyarısında bulunuyor.

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, artan vakalar üzerine filyasyon çalışması başlatıldığını belirterek, bulantı, kusma ve ishal şikayetleri görüldüğünü belirterek, 

Nedene yönelik yapılan incelemelerde; vakaların toplu olarak yemek yeme öykülerinin olmadığı, mevsimsel aşırı yağış sonucu şebeke sularında yer yer sanitasyon bozukluğu, il dışından gelen vatandaşlarımızın şahsi su depolarını dezenfekte etmeden ve klor ölçümü yapmadan sularını kullanmaları kaynaklı vakalarda artış olduğu düşünülmektedir. Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi Klinisyenleri ile Görele İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan görüşme sonucunda hastaların klinikleri ve tetkikleri incelendiğinde toksine bağlı gastroenterit tablosu düşünülüp, invaziv bir etkenin olası olmadığı düşünülmüştür.

İlçedeki 5 mahalleden su numunesi alındığını belirten Bulut, "Su numunesi alınmış olup sonuç takip edilmektedir. 9 Mayıs 2022 tarihinde saat 20:00 itibari ile 214 vaka başvurusu olmuştur. Vakaların genel durumları iyi olup ayaktan tedavi ile taburcu edilmişlerdir. Su depolarında temizleme çalışmalarına ve uç noktalarda 2 ppm klor düzeyi olacak şekilde süper klorlama çalışmalarına devam edilmektedir. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı tarafından şebeke suyunun kaynatılıp soğutularak tüketilmesi ve imkanlar dahilinde ambalajlı su tüketilmesi öneri ve anonsları yapılmaktadır” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir