• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Kral Abdullah "Tıbben öldü" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Merkezi Londra’da bulunan Es-Sark El-Avsat gazetesinin Suudi muhabiri, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana klinik olarak ölümünün gerçekleştiğini iddia etti.

 

Haberini hastane kaynaklarına dayandıran Suudi muhabir, Kral Abdullah’ın kalp, böbrek ve ciğerleriyle birlikte diğer önemli organlarının da fonksiyonlarını yitirdiğini ileri sürdü.

 

Kral Abdullah’ın şu anda suni bir solunum cihazına bağlı olduğu da ileri sürüldü.

 

89 yaşında olan Kral Abdullah, son yıllarda sağlık problemleri nedeniyle defalarca ameliyat olmuştu.

Kral Abdullah kimdir?

Kral Abdullah bin Abdulaziz, Suudi hanedanlığının kurucusu Abdül Aziz Al-i Suud’un 10. Oğlu ve Arabistan’ın altıncı kralıydı. Kral Abdullah, kardeşi Kral Faht bin Abdül Aziz’in ölümünün ardından 2005 yılında resmen Arabistan kralı olmuştu.

 

Kral Abdullah Ağustos 1924 yılında Riyad’da dünyaya geldi. 1975 yılında Arabistan başbakanının ikinci yardımcılık görevini yürüttü. 1982 yılında Arabistan’ın veliaht prensi oldu. 1995 yılında kralın tüm görevlerini üstlenerek kralın tüm yetkilerine sahip olarak Arabistan’ı yönetmeye başladı. Kral Abdullah, Naif bin Abdül Aziz’in ölümünden sonra kardeşi 78 yaşındaki Salman bin Abdül Aziz’i ülkenin veliaht prensi olarak atamıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir