• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
NASA’nın feryadı "Lütfen bize göndermeyin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NASA, Facebook'tan şaşırtan bir açıklama yaptı. Uzay ajansı, insanlara göktaşı fotoğrafı göndermemeleri konusunda adeta feryat etti. NASA Meteor Watch hesabı, "Lütfen bize kaya fotoğrafları göndermeyin, çünkü cevap vermeyeceğiz" ifadeleri yer aldı.

Gök taşları dünyaya düştüğünde bazı insanlar onlardan bir parça bulabilmek için heyecanlanıp yollara düşüyor. Ancak NASA'nın Facebook'tan paylaştığı bir açıklama, özellikle ABD'li gök taşına benzer bir kaya bulduğunda ne yapacağını bilemeyen avcıları oldukça şaşırttı.

NASA uzay taşlarını istemiyor!

IFL Science'ın haberine göre; Üç ABD eyaletinde sonik bir patlama yaratan son gök taşı, meteoritleri de ortaya çıkardı. Bazıları özellikle de Mississippi'ye düştü. Oradaki insanlar için milyonlarca kilometre yol kat etmiş ve Güneş Sistemi kadar eski olabilecek bir uzay kayası parçası bulmak kesinlikle heyecan verici olabilir. Üstelik bunun NASA'ya ve dolayısıyla da bilime büyük katkısı olacağını düşünebilirsiniz. Fakat gerçek öyle değil. Çünkü NASA uzay taşlarını istemiyor.

“Biz göktaşı insanları değiliz!”

Facebook'taki NASA Meteor Watch hesabının paylaştığı gönderiye göre, Natchez şehrinin doğusundaki bir bölgede ve Mississippi'deki 84. otoyol boyunca bulunan bu son uzay kayalarından bazılarının doğrulandı. Bununla birlikte, NASA Meteor Watch, insanları şaşırtan bir açıklama yaptı. Hesap, paylaştığı açıklamada adeta yalvararak, "Biz gök taşı insanları değiliz, çünkü asıl odak noktamız uzay araçlarını ve astronotları meteorlardan korumaktır. Bu nedenle bulabileceğiniz herhangi bir garip kayayı tespit edemeyiz - lütfen bize kaya fotoğrafları göndermeyin, çünkü cevap vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Yani insanlardan buldukları kayaların fotoğraflarını göndermemelerini istedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir