• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
İşgalci siyonistler 2 Filistinliyi şehit etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin medyasında yer alan haberlere göre dün gece saatlerindeBatı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan Beytlahim'in doğusundaki Tekoa yahudi yerleşim merkezinin güvenlik noktasına bir Filistinli silahlı eylem düzenledi. İşgalci rejim kolluğunun karşılık vermesi sonucu Filistinli eylemci şehit oldu.

şehit edilen gencin, Beytlahim'in güneyindeki Ebu Nuceym mıntıkası ahalisinden 17 yaşındaki Mutasım Muhammed Atallah olduğu belirtildi. 

HAMAS, yaptığı açıklamayla Atallah'ın, hareketin mensuplarından biri olduğunu duyurdu. 

Bazı kaynaklar eylemi 4 Filistinlinin gerçekleştirdiğini, bunlardan 3'ünün kaçmayı başardığını bildirdi.

İşgalciler bu olaya yakın saatlerde Kudüs'ün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) civarında Filistinli gençlere, buradaki kontrol noktasında işgal güçlerinin bir polis subayının yaralanmasına neden olan bıçaklı eylem gerçekleştirildiği iddiasıyla silahlı saldırı düzenledi. 

Saldırıda 19 yaşındaki Nezir Merzuk isimli genç ağır yaralandı.

Görgü tanıklarının Filistin medyasına verdiği bilgilerde bıçaklı eylem teşebbüsü iddiasının yalan olduğu, çünkü teftiş için polis kontrol noktasına alındığı sırada bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen gencin yanında herhangi bir kesici alet taşımadığına dikkat çekildi. 

Öte yandan Batı Şeria'daki Tulkerem'in güneyinde askeri kontrol noktasında Mahmud Sami Halil Arram isimli bir gencin de işgal rejiminin silahlı saldırısıyla şehit edildiği bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir