• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
​Peygamber Sevdalılarından Vakıflar Haftası mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Vakıflar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Yayımladığı mesajda,  vakıfların tarih boyunca da İslam’ın en güzel ve en şefkatli yüzü olduğunu belirten Akgönül, vakıfların ve vakıf görevlilerinin "Vakıflar Haftası"nı tebrik ederek yapılan hayırlı hizmetlerin devamını diledi.

Yaşanan tüm vahşet ve katliamların temel sebebinin merhamet yoksunluğundan kaynaklandığını belirten Akgönül, "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' hadisi şerifi gereğince bir vakıf medeniyeti inşa eden İslam’ın, huzurun kaynağı olan Kur’an’ın ve insanlığın yaşam sahası olan yeryüzünün ortak teması insandır. Allah (Celle Celaluhu), merhametinin bir tecellisi olarak insanlığın hem dünya hem de ahiret saadeti için vahiy ve peygamberler göndermiştir. Bu nedenle imanın ilk meyvesi de yeryüzünü ayakta tutan şey de merhamettir. Ve yaşanan tüm vahşet ve katliamların temel sebebi ise merhamet yoksunluğudur." dedi.

"Tarih boyunca toplumları yok eden ilk sebep inanç yoksunluğudur"

Akgönül, "Vakıflar; İslam’ın inşa etmek istediği huzur ve mutluluğun tesisinde en önemli araçlardan biridir. Merhamet temelli kurulan vakıflar, tarih boyunca İslam’ın en güzel ve en şefkatli yüzü olmuştur. İslam’ın bu yüzünün ihmal edilmesi, toplumsal anlamda ciddi bir boşluk ve huzursuzluk sebebidir. Zira bu yapılar, fıtraten sosyal bir tabiata sahip olan, yaratılış olarak üstün olsa da madden zayıf ve muhtaç olan insanoğlunun toplumsal yaşamı için vazgeçilmezdir. Kur’an’da tevhitten sonra ısrarla vurgulanan en mühim konu sosyal adalettir. Tarih boyunca toplumları yok eden ilk sebep inanç yoksunluğu, sonrasında gelen ise sosyal adaletsizliktir." ifadelerine yer verdi.

Vakıflara maddi ve manevi desteğin verilmesi gerektiğini belirten Akgönül şöyle konuştu:

"Vakıflar haftasının temel gayesi, toplumsal anlamda bir yardımlaşma ve kardeşlik bilincinin diri tutulması ve bu anlayışın ihmal edilmeden sonraki nesillere taşınmasıdır. Bunun da gerçekleştirilebilmesinin yegâne çaresi, imanla yoğrulan bir vakıf medeniyetinin her daim diri tutulmasıdır. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma ile şefkat, merhamet, sevgi ve kardeşliğin inşasıdır. Vakıfların bu amaçlarına ulaşabilmesi için toplum olarak maddi ve manevi gerekli desteğin verilmesi gerekir. Ve insanı, Yunus Emre’nin diliyle Yaradan’dan ötürü sevmenin, mahrumiyet ve mahcubiyet içerisinde bırakmadan gözetmenin ihmal edilmemesidir. Aksi takdirde yeryüzünün ve Allah’ın kullarının ihmal edilmesi, semadan da merhamet ve nasibi keser, dünya hayatında huzursuzluk ve öteki âlemde de hüsran sebebi olur.

Bu vesileyle; İslam medeniyetimizin önemli unsurlarından olan ve halka hizmeti Hakk’a hizmet anlayışıyla sürdüren vakıflarımızın Vakıflar Haftasını tebrik ediyor, hayırlı hizmetlerinin devamını diliyoruz." (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir