• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Diktatör Said'in taraftarları sokakta;muhalefet partilerinin kapatılmasını istediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Tunus'ta diktatörlük uygulamalarıyla meclisi feshedip, İHVAN-I MÜSLİMİN'e yakın olarak bilinen yönetimin yetkilerini elinden alıp tüm yetkileri kendinde toplayan  Kays Said'in taraftarları, muhalefet partilerinin kapatılması talebiyle gösteri düzenledi.

 Göstericiler, Said’in muhalefet partilerinin ‘tek adam rejiminin’ önünü açacağı gerekçesiyle sert bir şekilde eleştirdiği yeni anayasa yazma girişimine destek verdi.

Muhalefeti “yozlaşmakla” suçlayan göstericiler, “hain” olarak niteledikleri muhalefet partilerinin kapatılmasını ve liderlerinin cezalandırılmasını isteyen sloganlar attı.

Mısır'ın Sisi'sine özenen Kays Said ve Baltacılar'ın yaptıklarına heveslenen yandaşları ülkede 'Siyasal İslam'ın  kökünü kurutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. 

Bunu yaparken de vazgeçilmez kıldıkları !Demokrasi'yi ayaklarının altına almaktan çekinmiyorlar.

Pazar günkü gösterinin düzenleyicilerinden Ahmed Hammami, “Bizim mesajımız açık. Biz Said’in yozlaşan parti liderlerini tutuklamasını istiyoruz.” dedi.

Geçen yıl ülke yönetiminde bütün yetkileri kendisinde toplayan ve parlamentoyu fesheden Said, ülkeyi kararnamelerle yöneteceğini açıklamıştı.

Yeni bir anayasa yazılması için komite kuran Said, bunun için yaz aylarında referanduma gitme vaadinde bulunmuştu.

Son aylarda yetkilerini artıran Said, bağımsız yargı ve seçim konseyinin yetkilerini de kendisine bağlamıştı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir