• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
Tüm dünyanın gözü yarın Rusya’da olacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyanın gözü kulağı yarın Rusya'da olacak. 9 Mayıs Zafer Günü nedeniyle gövde gösterisine hazırlanan Moskova'da yarın yapılacak açıklama merakla bekleniyor. Bazı analistlere göre; Rusya Devlet Başkanı Putin, 9 Mayıs'ta zafer ilan edecek ve savaşı bitirecek. Ancak bu senaryoların dışındaki diğer seçenek endişe yaratıyor. Putin'in topyekun savaş ve seferberlik ilan edebileceği de iddialar arasında yerini alıyor.

9 Mayıs Rusya’nın zafer günü!

Tüm dünya Rusya'nın 9 Mayıs Zafer Günü törenlerine kilitlenmiş durumda. Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda Nazileri mağlup edişinin anısına yapılacak törenlerde Vladimir Putin'in ne söyleyeceği merakla bekleniyor.

Bazı uzmanlara göre Rusya, Ukrayna savaşında hüsrana uğradı. Beklediği kısa ve kolay zaferi elde edemedi. Ukraynalıların büyük direnişi ile karşılaştı. Putin'in önünde iki seçenek olduğu belirtiliyor. İddiaya göre Putin, 9 Mayıs'ta başkent Moskova'da yapacağı konuşmada “Zafer” ilan edecek.

Bir süredir Donbas'a odaklanan, Kiev'den çekilen, Mariupol'de büyük oranda kontrol sağlayan Rus ordusunun başarılı olduğunu duyuracak.

Korkutan iddia!

Rusya Devlet Başkanı'nın Ukrayna'ya karşı "topyekun savaş" seçeneğini tercih edeceği, hatta ulusal seferberlik ilan edeceği ileri sürüldü.

İddia, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace tarafından da dile getirildi.

Moskova'nın 9 Mayıs'ta nasıl bir yola gireceği merakla beklenirken, her iki seçeneğin de tüm dünyayı etkileyeceği yorumları yapılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir