• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
Siirt’te “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt Valiliği ve Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından Karayolu Trafik Haftası kapsamında sürücü ve yayalara trafik kurallarına uymanın önemi anlatıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı kavşağında düzenlenen uygulamaya, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu ve trafik ekipleri katıldı.

Etkinlikte ekipler tarafından yoldan geçen araçlar durdurularak yayaların karşıdan karşıya güvenli şekilde geçmeleri sağlanırken araç sürücüleri emniyet kemeri konusunda uyarıldı ve trafik konularını içeren broşürler yayalara ve araç sürücülerine dağıtıldı. Sürücülerden trafikte yasalara uymaları istendi.

Uygulamanın ardından bir açıklama yapan Vali Hacıbektaşoğlu, “Ülkemizde ve ilimizde trafik kazalarının önlenmesi için İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, jandarmamız, polisimiz, bütün trafik ekiplerimiz bu konuda farkındalığın arttırılması için özellikle yayaların karıştığı trafik kazaları ve ölümlü kazaların önlenmesi için yayalar için 5 adımda güvenli trafik mottosuyla bir uygulama başlatıldı. Bütün sürücülerimiz özellikle emniyet kemeri takmalı, trafik ışıklarında kavşaklarda özellikle yaya geçitlerinde yavaşlamaları lazım. Bunlar trafiğin temel kuralları ve bunlara uyulması çok büyük bir önem taşıyor.” dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir