• DOLAR 32.438
  • EURO 34.458
  • ALTIN 2487.041
  • ...
Bingöl’de Trafik Haftası ile ilgili program düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından 7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla 81 İl Valiliğine genelge gönderildi.

Genelgede, her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olduğu belirtildi. Etkinlikler tüm ülkede eş zamanlı uygulandı. Programda uygulama noktalarında yayaların ve araçların güvenliği noktasında kullanılacak malzemelerin tanıtımı da yapıldı.

“Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla 7 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 11.00’de Bingöl Merkez Dörtyol kavşağında Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Belediye başkanlığı, İl jandarma komutanlığı, İl Emniyet müdürlüğü ve kolluk amirlerinin katılımıyla ortaklaşa düzenlediği programda aralarında engelli vatandaşlarında bulunduğu yayalara ve araçlara yönelik konu hakkında kampanya ve bilgilendirmelerde bulunuldu. Vali yardımcısı Fatih Kaya çocuklara da özel olarak yaya geçidi kuralları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Bingöl Vali yardımcısı Fatih Kaya yayalara teorik ve pratik uygulamalar ile yaya ve araçlara bilgilendirmelerde bulundu. Kaya, etkinlikte basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu

“Bu yıl yayaları önceledik”

Vali Yardımcısı Fatih Kaya yaptığı açıklamada; “İç işleri bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı olarak ilimizde de Cumartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirdiğimiz etkinlikte yayalarımızın trafik güvenliği açısından bilgilendirmelerini yapmış bulunuyoruz. İl jandarma komutanlığımız, İl Emniyet müdürlüğümüz ve belediye başkanlığımızla beraber ortaklaşa hareket edip yaya geçitlerinin görünürlüğünü sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın, yayalarımızın yaya geçitlerini, kaldırımları ve ışıkları kullanması konusunda bilgilendirmelerini yapıyoruz. Aynı şekilde sürücülerimize de yaya geçitlerinde ve ışıklarda yayalarımıza saygı göstermelerini, geçişlerinde dikkatli olmaları konusunda da uyarılarda bulunuyoruz. İç işleri bakanlığı olarak geçen yıl ki mottumuz sürücülere yönelik daha çok yayaların güvenliği açısından önemi konusuydu. Bu yıl yayaların önceliği olacak. “ dedi.

“Trafik haftası kapsamında okullarda eğitimlerimiz olacak”

Vali yardımcısı Kaya Trafik haftası etkinlikleri ile alakalı ise; “Yayalara eğitim vermek için Trafik haftası kapsamında okullarımızda eğitimlerimiz olacak. Çocuklarımıza polislerimiz ve jandarmalarımız gidip eğitimlerini verecekler. Ve bu şekilde toplumumuzu ve ilimizi trafik konusunda daha bilinçli yapmaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir