• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Sosyal medya kullanıcılarından Batman’daki konserin iptal edilmesi çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hashtag çalışmasına destek veren sosyal medya kullanıcıları, Batman halkının inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan konserin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Batman’da, Valilik ve Belediye tarafından sözde Batman’ın kuruluş yıldönümü ve Petrolspor’un şampiyonluğunu kutlamak amacıyla 8 Mayıs’ta ahlak dışı konserleriyle tanınan Hande Yener isimli kadın şarkıcının katılımıyla bir konser düzenlenmek isteniyor.

Siyasetçiler, gazeteciler, yazar ve binlerce sosyal medya kullanıcısı, başlatılan hashtag çalışmasına destek vererek, yapılması planlanan konsere tepki gösterdi.

Binlerce kişinin destek verdiği ve kısa sürede Türkiye gündemine yerleşen “Konseri İptal Edin” etiketine yazılan bazı tweetler şöyle:

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, “Batman Petrol'ün şampiyonluk kutlaması için getirilmek istenen şarkıcı, Müslüman halkımızın değerlerini yansıtmıyor. Bunun için halkımız ifsada yol açacağı belli olan konserin iptal edilmesini istiyor. Ey yetkililer! Israrınızdan vazgeçin ve derhal ifsat edici konseri iptal edin.”

Mehmet Şirin Turan, “Batman Belediyesi yetkililerini neslin ifsadına yol açacak bu yanlış konser kararından vazgeçmeye davet ediyoruz.”

İsa Aydın, “Anadolu halklarının ortak inançlarını göz önünde bulundurarak etkinlikler yapmanızı temenni ediyoruz. Çünkü sizler de bu değerleri taşıyorsunuz. İfsat edici hiç bir etkinliği şehrimizde istemiyoruz.”

Bölge Gerçekleri, “Batman’da işsizlik ve ekonomik sıkıntılar hat safhadadır. Gençlerin işe, eşe ve aşa en çok ihtiyaç duyduğu bu süreçte böyle bir israf kabul edilemez. Konserin iptal edilip, ayrılan kaynakların ise gençlerin istihdamına yönelik harcanması gerekir.”

Enes İmir, “Batman’ın paralarını gençliği yozlaştıran etkinliklere harcayacağınıza, yıllardır devam eden altyapı sorununa harcayın. Bu tür inancımıza ve değerlerimize hiçbir faydası olmayan konserleri ilimizde görmek istemiyoruz.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir