• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vanlı İmam Hatip Muhsin Kara Van YYÜ’de Ezan ve Kur’an-ı Kerim okudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suudi Arabistan'da yapılan Kuran-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda sesi ve tınısıyla jüri üyelerinin beğenisini kazanarak binlerce kişi arasında birinci olan Vanlı İmam Kara, Ramazan Bayramı ziyareti dolayısıyla memleketi Van’a geldi.

Van YYÜ yerleşkesinde bulunan Merkez Camiinde Cuma namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından ezan okudu. Kara hem tilaveti hem de okuduğu ezanla dinleyicilere işitsel bir şölen yaşattı.

“İnsanlar ezan ve Kur’an okuyarak da Allah’a hizmet edebilir”

İmam Hatip Muhsin Kara

Namaz sonrası basın mensuplarına konuşan İmam-Hatim Muhsin Kara, Vanlı olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Suudi Arabistan Krallığı tarafından 2019 yılında “Kuran-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması” düzenlendiğini hatırlatan Kara, “Toplamda 80 ülkenin katılım gösterdiği ve 41 bin yarışmacının katıldığı yarışmaya iştirak ettik. Allah’a hamdolsun ki hem milletimiz adına hem ülkemiz adına hem de doğup büyüdüğüm memleketim adına güzel bir başarı olduğunu düşünüyorum. Rabbime sonsuz hamd ediyorum, bize böyle bir lütuf ve ihsanda bulunduğu için. İnsanlar artık Kur’an-ı Kerim ve ezan okuyarak da bir yerlere gelip Allah’a hizmet edebileceklerini, dünyevi ve uhrevi birçok nimete gark olacaklarını bu vesile ile görmüş oldular. Buna da Rabbim bizi muvaffak ettiği için hamd ediyorum.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir