• DOLAR 32.518
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2424.816
  • ...
Batman-Diyarbakır arası raybüs hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman-Diyarbakır arasında çalışacak olan raybüsün 4 adet kompartıman vagonuyla ve 240 koltuk kapasiteyle, günlük karşılıklı 2 sefer ile bölge halkına hizmet vereceği bildirildi.

 

262 yolcu kapasiteli raybüsün engelli vatandaşlar için de kolayca erişilebilir şekilde tasarlandığı ifade edildi. Engelliler için 2 adet tekerlekli sandalye bölümü, engelli tuvalet, klima, ergonomik koltuklar oluşturuldu.

Batman-Diyarbakır bölgesel treninin, Batman’dan 05.30 ve 15.00’te Diyarbakır’dan ise 09.00 ve 17.30’da hareket edeceği kaydedildi.

Kurdele kesiminin ardından raybüs hizmete girdi.

Batman-Diyarbakır arasında raybüsün hizmet vermesine ilişkin İLKHA mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, bu tür hizmetlerin artırılması gerektiğini söyledi.

Arif Emre

“Bölgemizin de batı illeriyle eşdeğer olmalı”

Batı ile doğu arasındaki hizmetlerin eşdeğer olması gerektiğini ifade eden Arif Emre, “Diyarbakır’dan raybüs trenle geldik. Yolculuk iyiydi, fena değildi. Eşim ve çocuklarımla beraber geldik. Tren ile yolculuk hem ekonomik hem de güzeldi, beğendik. Tren vatandaşın eli ayağı sayılır. Bölgemizin de batı illerine eşdeğer olmasını isteriz. Diyarbakır’dan Batman’a trenle yolculuğumuz yaklaşık iki saat sürdü.” dedi.

“Bu hizmeti sunan herkese teşekkür ederiz”

Raybüsün hizmete girmesine sevinen Fatoş Bulut, “Bize böyle bir hizmeti sunan herkese çok teşekkür ederiz. Diyarbakır’dan sabah saat 09.00’da yola çıktık, şu anda Batman’a vardık. Ama hızını artıracaklarını söylediler. Batman’a geliş bilet fiyatı 17 liraydı ama öğrencilere daha uygun fiyata veriliyor.” diye konuştu.

Ayten Uçar

“Yeni tren çok güzel ve rahattı”

Trenle yolculuk yapmak memnun olduklarını dile getiren Ayten Uçar, “Yeni treni Batman’a getiren herkesten Allah razı olsun. Yeni tren çok güzel ve rahattı. Ben ve çocuklarım beraber geldik. Yolculuk yaparken fiyatın ne kadar olduğuna bakmadık. Rahat olduğu için trenle gelmeyi seçtik. Trenle yolculuk yapmaktan memnun kaldık.” ifadelerini kullandı.

“Çok memnun kaldık”

İsmini vermek istemeyen bir diğer yolcu ise şunları söyledi: “Yeni trenimiz raybüsle bugün Batman’a geldik. Memleketimize trenle gelmek istedik. Her zaman gidip geldiğin tren ile yeni tren aynı değil, çok fark var arada. Yeni tren ile yolculuk yapmak çok güzeldi. Yeni trenimiz çok rahattı, çok memnun kaldım.”

Törene; Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, TCDD Bölge Müdürü Muzaffer Koç, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir