• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Siyonist işgalciler 4 bin Filistinlinin yaşadığı Mesafir Yatta bölgesine el koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kararla birlikte bölgedeki Filistinlilere ait meskenlerin yıkılması ve 4 binden fazla kişinin yaşadığı yerden zorla sürgün edilmesi bekleniyor.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, "askeri alan" olduğu iddiasıyla Filistinlilerin yaşadığı El-Halil kırsalındaki Mesafir Yatta bölgesinde bulunan 8 köyün tahliyesi için dava açmıştı.

Söz konusu bölgelerin 1980'den bu yana kullanım dışı olduğunu iddia eden siyonist işgal rejimi sözde ordusu, bölge sakini Filistinlilerin yerlerinden edilmesini istemişti.

Siyonist işgal rejimine bağlı Kudüs Yüksek Mahkemesinin kararına tepki gösteren AB'nin Kudüs Ofisi, "Uluslararası hukuka göre, koruma altındaki kişilerin işgal altındaki topraklardan bireysel ve toplu tahliyesi, gerekçe ne olursa olsun yasaktır" açıklaması yaptı.

BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings de yaptığı yazılı açıklamada, bölgedeki Filistinlilerin artık korumasız ve yakın zamanda yerinden edilme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Hastings, tahliyenin gerçekleşmesi halinde bunun BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve uluslararası hukuka aykırı olarak zorla nakil anlamına geleceğini kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir