• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Meteoroloji'den turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Kütahya’nın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Orta Karadeniz ile Hatay, Sinop, Bartın, Kastamonu, Artvin, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Elazığ, Muş, Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın; genellikle kuzey, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli saatte 40-60 kilometre hızla  esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Orta Karadeniz ile, Hatay, Sinop, Bartın, Kastamonu, Artvin, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Elazığ, Muş, Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli saatte 40-60 kilometre olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği kaydedildi.

Turuncu uyarı geldi

Sinop ve Kastamonu için turuncu kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Samsun için ise sarı kodlu uyarı geldi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir