• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Skandal konsere Batmanlı siyasetçilerden sert tepki: Derhal iptal edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da, Valilik ve Belediye tarafından sözde Batman’ın kuruluş yıldönümü ve Petrolspor’un şampiyonluğunu kutlamak amacıyla 8 Mayıs’ta ahlak dışı konserleriyle tanınan Hande Yener isimli kadın şarkıcının katılımıyla bir konser düzenlenmek isteniyor.

Bu tür konserlerin genç nesillerin ifsadına yol açtığını, Batman gibi mütedeyyin bir ile yakışmadığını belirten siyasi parti il başkanları, konseri düzenleyecek olan yetkililere seslenerek, halk tarafından da büyük tepkiyle karşılanan bu konserin derhal iptal edilmesini talep etti.

Belediyenin son zamanlarda milyonlarca lira harcayarak bu tür konserleri düzenlemeye başladığını vurgulayan il başkanları, işsizliğin ve ekonomik sıkıntıların hat safhada olduğu kentte böyle bir israfın kabul edilemez olduğunu kaydederek belediyeden mevcut kaynakların istihdam ve halkın kalkınması için harcanmasını istediler.

Skandal konsere tepki gösteren HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yaptığı açıklamada, bu tür konserlerin gençlerin manevi duygularını ifsat ettiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin

“Getirilmek istenen şarkıcı inancımıza ve örfümüze yabancı biri”

Şahin, “16 yıldır özlemle beklediğimiz Petrolspor’umuzun şampiyonluğunu kutluyoruz. Süreç içerisinde HÜDA PAR teşkilatı olarak biz de bu süreci takip ettik, destekledik, taraftarımızın yanında durduk ve netice itibariyle bu başarıyı elde ettik. Şimdi bunun sevincini yaşayacak günlerdeyiz. Fakat maalesef Petrolspor’un başarısını kutlayalım derken Batman’a bir kadın şarkıcı getirilmeye çalışılıyor. Getirilmek istenen kadın şarkıcı; inancımıza, örfümüze, geleneğimize, milli düşüncemize kesinlikle yabancı ve tamamen ifsada dönük bir yapıda olduğu; nerede sahneye çıkmışsa oranın tamamen ifsada büründüğü bir profildir.” dedi.

“Taraftarın konseri istediği iddia ediliyor ancak bir taraftar olarak bize böyle bir şey sorulmadı”

Konuyla ilgili Vali Hulusi Şahin ve kulüp başkanı ile de görüşüp endişelerini dile getirdiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

“Daha önce Petrolspor’un başarısı için ziyaret ettiğim Kulüp Başkanımızı aradım, günler öncesinde de Vali Bey ile diyaloğa geçtim. Endişelerimi dile getirdim. Bir taraftar temsilcisi olarak bu kadın şarkıcının getirilmemesini talep ettim. Fakat maalesef hem Kulüp Başkanı hem de Vali Bey, bu talebin taraftardan geldiğini belirterek bir beyanat ileri sürdüler. Ben bir taraftar olarak kitlemle birlikte Petrolspor’u tüm süreçte destekledik halen de destekliyoruz. Bize böyle bir şey sorulmadı.”

“Gençliğe ifsat zehri enjekte edilmek isteniyor”

Kadın şarkıcının Batman’a getirilmesinin bir proje çerçevesinde olduğunu ifade eden Şahin, “Bu kadın şarkıcının normal bir program çerçevesinde getirildiğini düşünmüyorum. Ne zaman Batman’ımızda manevi değerlerin biraz yükselişe geçtiği görüldüğünde bakıyoruz ki Batman gençliğinin içerisine adeta bir ifsat zehri enjekte edilircesine projeler uygulanıyor. Getirilmesi düşünülen bu bayanın ifsattan başka kesinlikle Batman gençliğine vereceği hiçbir şey yoktur.” diye konuştu.

“Batman’ın maddi, manevi bu kadar sorunu varken bu mu öne sürdüğünüz çözüm?”

Konuşmasının devamında Şahin, “Daha Ramazan’ın, bayramın manevi iklimi üzerimizdeyken Batman’a böyle bir şarkıcının getirilip gençliğimizin manevi duygularını altüst edip, tamamen ifsada sürüklemenin kimin ne hakkı var? Hangi yönetici bunu sahipleniyor? Mülki amirlerimize sesleniyorum: Getirdiğiniz şarkıcı ailece gidip dinleyebileceğiniz bir şarkıcı mı? Yazıktır, günahtır. Bu gençlikten ne istiyorsunuz? Batman’ın maddi, manevi bu kadar sorunu varken bu mu öne sürdüğünüz çözüm? Batman’da 5 milletvekili var. Bu gibi günlerde bu milletvekillerin sesi çıkmıyorsa milletvekilleri niçin seçiliyor? Manevi hususlarda niye bir milletvekilini yanımızda göremiyoruz? HÜDA PAR teşkilatı olarak Petrolspor’un sevincini nasıl desteklemişsek bu ifsat projelerine karşı da biz duruş sergiliyoruz. Kesinlikle bu şarkıcının Batman’a getirilmemesi gerektiğini söylüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Yıldız

“Bu tür konserler gençliği ifsat edip bataklığa sürüklüyor”

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız da konsere tepki göstererek, “Maalesef son zamanlarda belediyemiz olsun, hükümetimiz olsun konserler adı altında sırf gençliğimizi bataklığa sürüklüyorlar, tahribat için her türlü çirkinliği yapıyorlar. Siz buralara verdiğiniz parayı yetime, fakire, öğrenciye, çiftçiye verseniz daha iyi olmaz mı? Millet perişan, herkes açız diyor siz kalkıp konser veriyorsunuz. Başka bir şey bulamadınız mı? Bir de dindar bir nesil yetiştirmek istediğinizi söylüyorsunuz. Hangi dindar nesil? Dindar nesil böyle yetiştirilecekse ruhuna el fatiha diyelim. Bir an önce bu şeylerden vazgeçmeleri lazım. Biz konser istemiyoruz. Biz bu tür etkinliklere karşıyız. Belediye mutlaka bu konseri iptal etmesi lazım.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaulhak Yamaç

“Ekonomik krizin olduğu bu dönemde tür konserlere bu kadar bütçenin ayrılması doğru değil”

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaulhak Yamaç, belediyenin son zamanlarda bu tür konserleri sürekli yapmaya başladığını vurgulayarak, “Batman’da kayyum belediyesinden bu yana sürekli bir takım konsereler yapılıyor. Hem etkili kişiler hem de yetkililer nezdinde biz bu konserler hakkındaki görüşümüzü, tepkimizi dile getirdik. Ekonomik krizin çok derin olduğu, insanları etkilediği şu dönmede kalkıp da bu tür konserlere bu kadar bütçenin ayrılmasını biz doğru bulmuyoruz. Geçenlerde de bir sanatçı getirildi, Güney Koreli… Ateist bir sanatçı olduğu belirtildi. Batman gibi muhafazakâr bir şehirde bu tür sanatçıları getirip de biz Batman’ı rehabilite ediyoruz demeleri hiç inandırıcı gelmiyor.” diye konuştu.

“Bu tür konserler halkımız tarafından da tepkiyle karşılanıyor”

Bu tür konserlerin, etkinliklerin özellikle genç nesilleri bozup yozlaştırdığına dikkat çeken Yamaç şunları söyledi:

“Genç nesillerimiz yarın bu devleti, bu ülkeyi, bu şehri yönetecek insanlar. Bu tür sanatçıları getirerek gençlere rol model göstermek, gençleri derin manevi buhranlara sürükleyecek etkinlikler düzenlemek kesinlikle kabul edilemez. Bu tür etkinlikler halkımız tarafından da tepki görüyor. Ekonomik kriz varken, işsizlik varken, yoksulluk varken bu israf niye? Elde edilecek kaynaklarla insanımızı, gençlerimizi istihdam edebilir, fabrikalar kurabilir, ekonomiye katkı sağlayabilirsiniz. Getirilen sanatçılara milyonlar veriliyor. Bu kabul edilemez.”(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir