• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
İsveç ve Finlandiya'ya NATO üyeliği için güvenlik sigortası garantisi ABD’den!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç Dışişleri Bakanı Linde, ABD'nin olası bir NATO başvurusu durumunda İsveç ve Finlandiya'ya güvenlik sigortası garantisi verdiğini açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna işgaline başlamadan öncede Ukrayna’ya garanti veren ABD bu kez de İsveç ve Finlandiya’ya güvenlik garantisinin sözünü verip onları NATO’ya üye edip Rusya’nın hedefi haline getirmeye çalışıyor.

ABD'nin olası bir NATO başvurusu durumunda İsveç ve Finlandiya'ya güvenlik sigortası garantisi verdiğini aktaran Linde, "Finlandiya ve İsveç'in olası bir NATO üyeliği başvurusunda Kuzey Kutbu ve Baltık Denizi bölgesinde olumlu bir güvenlik politikası durumunun olacağı düşünülmektedir. Bu nedenle ABD, ülkemize ve Finlandiya'ya farklı türde güvenlik sigortası sağlamaya hazır. Tam ayrıntılara giremeyeceğim" dedi.

ABD yine sahnede!

Linde, ABD'nin vereceği güvenlik sigortası hakkında ise "Rusya'nın İsveç'e olası bir tehdidinde ABD'nin İsveç'e güvenlik sağlayacağı ve yardım edeceği anlamına geliyor. Mesela ittifaksız bir ülke olan Ukrayna'da güvenlik sigortası devreye girmedi ve farklı destekler verildi. Bizim durumumuz Ukrayna ile kıyaslanmaz ama olası bir NATO üyeliği başvurusunda ABD güvenlik sigortası devreye girecek'' diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir