• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
Hırsızlar esnafı bıktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genellikle kuyumcu esnafının yer aldığı caddeyi mesken edinen hırsızlar, esnafı adeta bıktırdı. Önceki haftalarda duvarları kırarak bir kuyumcu dükkanına girildiği ve milyonlarca değerindeki altınlar ile paranın çalındığı caddedeki esnafın son zamanlarda ise klima parçaları ve kablolarını çalınmaya başladı.

Esnafın klimalarına dadanan hırsızlar, klimalara ait kablo ve parçaları çaldı. Artan hırsızlık vakalarından şikayetçi olan kuyumcu esnafı ve çevre esnaf ile sakinleri, yetkililere hırsızlık olaylarının önlenmesi için çağrıda bulundu.

Hırsızlar tarafından klima kablosu çalınan ayakkabı esnafı İbrahim Çelik, “Hırsızlar gelip klimalarımızın hortumlarını ve kablolarını çalıp kayıplara karıştı. Son zamanlarda cadde üzerindeki birçok esnafın klimaları ve parçaları hep çalınıyor. Gaziler Caddesi kentin en işlek caddesi ve daha çok kuyumcuların yer aldığı bir cadde. Fakat buna rağmen geceleri yeterli önlem alınmaması nedeniyle caddemizde son zamanlarda hırsızlık olayları arttı. Caddemizde geceleri daha yoğun önlem alınması ve ekiplerin sürekli devriye atmasını istiyoruz.” dedi.

Hırsızlar 10-15 liralık bakır kablo için esnafı binlerce lira zarara uğrattıklarına dikkat çeken Çelik, “Esnaf olarak artan hırsızlık olaylarından dolayı ciddi zararımız oldu. Klimaların bakır kabloları çalındığında klimalarımızın gazı da boşalıyor. Bu durumda mecburen hem klimamızın hortumlarını değiştirtiyoruz hem de gaz bastırmak zorunda kalıyoruz. Bu durum nereye kadar devam edecek? Artık bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Esnaf olarak bu hırsızlık vakalarından bıktık, usandık. Bu caddeyi koruyacak gece bekçisi istiyoruz.” diye konuştu.

HÜDA PAR Gaziantep Başkanı Faruk Göçer de kentte son zamanlarda artan hırsızlık olaylarının halkı mağdur ve tedirgin ettiğini, halkı artık canından bezdirdiğine dikkat çekmiş, hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için önlemlerin artırılması ve hırsızlara caydırıcı cezaların verilmesi çağrısında bulunmuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir