• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...
Suriye'de genel af sonrası çıkan mahkumların akıl sağlığı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Suriye'de Baas rejimi, Şam'da bulunan Sednaya Askeri Hapishanesi'ndeki bazı tutukluları serbest bıraktı. Serbest kalan mahkumların bazılarının akıl sağlığını kaybettiği öğrenildi.

2011'de Arap Baharı'nı yaşayan ülkelerden biri olan Suriye'de halk ayaklanmış, sonuçları tüm dünyayı etkileyecek bir iç savaş meydana gelmişti.

Ağır sonuçları olan iç savaşın ardından koltuğunu koruyan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, geçtiğimiz gün 11. kez genel af çıkarttı.

Mahkumlardan kimi akıl sağlıklarını kaybettiler!

Çıkartılan affın ardından Şam'da bulunan Sednaya Askeri Hapishanesi'ndeki bazı tutuklular serbest bırakıldı. Yıllarca zorlu şartlar altında askeri hapishanede tutulan ve serbest bırakılan tutuklulardan bazılarının akıl sağlığını ve hafızasını kaybettiği tespit edildi.

Ailelerin sevinçleri buruk oldu!

Yakınlarına kavuşma heyecanı yaşayan binlerce aile gördükleri manzara karşısında ne diyeceklerini bilemediler. Akıl sağlığını kaybeden yakınlarına mı üzülsünler yoksa çektikleri eziyetin bitmesine  mi sevinsinler?

Sednaya Askeri hapishanenin önünde bekleyen tutuklu ailelerinin coşkulu bekleyişi gözlerden kaçmazken yakınlarını dünya gözüyle bir daha görme sevinci yaşatan  Allah’a şükrettiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir