• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
HÜDA PAR Adıyaman ilçe teşkilatından bayramlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kâhta Ebu Sadık Parkında bir araya gelen partililer ve vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından bayramlaştı.

Bayramlaşma merasiminde kısa bir açıklamada bulunan HÜDA PAR Kâhta İlçe Başkanı İrfan Demiral, insanlığın inşası için, muhabbet, merhamet ve adaletin zemin bulması gerektiğinden bahsetti.

'Kardeş kardeşine zulmetmez, darda kaldığında onu yalnız bırakmaz.'

Demiral bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, "Cenabı Allah, dünya ve içindeki her şeyi insanoğlunun ihtiyaçları için var etmiş ve onun hizmetine sunmuştur. Ahsen-i takvim olarak (en güzel bir şekilde) yaratılmış olan insanın fıtratına su-i niyetle yapılan müdahaleler sonucu, kaybeden bir bütün olarak insanlık olmuştur. Bu müdahaleler sonucu bozulan fıtrat yeniden yapılandırılmalıdır. İnsanın özüne ve fıtratına dönmesi, içinde bulunduğu manevi buhrandan çıkışına ve kurtuluşuna vesile olur. Bundan sonra da bütün insanlığı kurtarma görevini üstlenebilir. 'İnsan insanın kurdudur' anlayışı, toplumumuzun öz yabancılaşması sonucunu doğurmuştur. Kültür ve medeniyetimize göre yaradılış itibariyle bütün insanlar bir tek erkek ve kadının; Hazreti Âdem ve Havva’nın çocukları olarak kardeştirler. Hayatın temel kanunu cidal ve savaş değil, dayanışma ve yardımlaşmadır. Fıtratı bozulmamış olmak kaydıyla 'Kardeş kardeşine zulmetmez, darda kaldığında onu yalnız bırakmaz.' Bu yüce değerleri yeniden ihya ile bu değerlere sahip olan ve bunları hayatında uygulayan bir insan ve toplumu yeniden inşa etmek gerekir." ifadelerini kullandı.

"Mistik ideallerin peşinde değiliz"

HÜDA PAR olarak gerçeklerin peşinde olduklarını belirten Demiral, "Bu uğurda elimizden gelen çabayı sarf etmek, her türlü olumsuz dış şartlara rağmen özünü korumaya çalışan ve saldırılara karşı direnen bizlere bir borç ve görevdir. Ayakları yere basmayan, gerçekçilikten tamamen soyutlanmış, uygulanma imkân ve ihtimali bulunmayan mistik ideallerin peşinde değiliz. Gerçekleştirilebileceğine inandığımız ideallerimiz vardır. Bu ideallerimizin gerçekleşmesi için buna inanan herkes ile birlikte gerçekçi çözümler üretmeye, bu yolda imkân ve takatimiz elverdiği ölçüde yürümeye azimliyiz. Özetle; düşüncemizde ve inancımızda, realiteyi görmezden gelmeyen bir idealizm ve ideallerimizi unutturmayan bir realizm (gerçekçilik) buluşur. Amaçsız, gayesiz ve programsız bir fert veya toplumun varacağı bir hedefi yoktur. Hedefi olanlar yol alırlar, olmayanlar sadece dolaşırlar. İdeallerimizi hedefe koyup yürüyebildiğimiz kadar ömrümüzün ve takatimizin elverdiği menzile varmaya muvaffak olmayı ümit ediyoruz. " şeklinde konuştu.

Demiral açıklamasının sonunda, "Bayramlarımız kardeşliğin ve barışın tesis edildiği, dargınlıkların ortadan kaldırıldığı manevi değerlerimizin bir arada coşkuyla kutlandığı günlerdir. Bizler HÜDA PAR olarak her yıl bu mübarek günlerimizde halkımızla bir araya gelerek bu günlerin kıymetinden istifade etmeye çalışıyoruz. Bayramlarımızın ülkemizde ve dünyada adaletin, barışın ve kardeşliğin tesis edilmesine vesile olmasını diliyorum." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir