• DOLAR 32.581
  • EURO 34.914
  • ALTIN 2428.574
  • ...
İspanya Başbakanının telefonu hacklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İspanya Başbakanlık Genel Sekreteri Felix Bolanos, düzenlediği basın toplantısında Başbakan Pedro Sánchez ve Savunma Bakanı Margarita Robles’ın cep telofonlarının Pegasus casus yazılımı tarafından hedef alındığını söyledi.

Bolanos, başbakanın telefonunu Mayıs 2021'de, Robles’ın ise Haziran 2021'de hacklendiğini belirtti.

Şu ana kadar bu iki hacklenme dışında başka bir sızmanın olmadığını ifade eden Bolanos, bilgisayar korsanlarının Sanchez'in telefonunun hafızasında saklanan 2,6 gigabayt, Robles'ın ise telefonundan 9 megabayt bilgiye erişim sağladığını bildirdi.

Bolanos, olayın dış müdahale kaynaklı olduğunu ancak herhangi bir ülkenin kurumlarıyla ilgisi olmadığını ifade etti.

Pegasus, işgalci Siyonist rejimin şirketi NSO Group tarafından geliştirildi, Yazılım politikacılar, gazeteciler ve aktivistler hakkında casusluk yapmak için kullanılıyor.

Casus yazılımlar son haftalarda İspanya basınının gündeminde yer alıyordu. Yakın tarihli bir araştırma, en az 65 İspanyol politikacı ve aktivistin casus yazılımlar tarafından hedef alındığını bildirirken, muhabirler geçen yıl yazılımın muhtemelen dünyanın dört bir yanındaki hükümetler tarafından muhalifleri kontrol altında tutmak için kullanıldığını ortaya çıkardı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir