• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Ayasofya'da on binlerce kişi bayram namazı için saf tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayını ihya eden Müslümanlar, 2 yıl aradan sonra yeniden kılınan bayram namazı için camilere akın etti.

Sabah namazı için erkenden camileri dolduran Müslümanlar, bayram namazlarını da eda etmek için vaktin girmesini bekleyip bayram hutbesini dinledi.

86 yıl aradan sonra ibadete açılan Ayasofya-ı Kebir Camii Şerifi'nde salgın öncesinde Kurban Bayramı'nda bayram namazı eda edilmişti. Salgın sürecinde camilerde eda edilemeyen bayram namazları 2 yıl aradan sonra yeniden kılındı. Böylece Ayasofya'da 88 yılın ardından ilk defa Ramazan Bayramı için bayram namazı eda edilmiş oldu.

 

Sabah namazından önce Ayasofya'yı dolduran binlerce kişi, sabah namazını eda ettikten sonra bayram namazını beklemeye başladı. Namaz saatinin yaklaşmasıyla cami avlusu tamamen dolarken namaz için gelen Müslümanlar yeşilliklerde saf tutmaya başladı. Her dakika yüzlerce kişinin akın ettiği Ayasofya'da namaza duran cemaat ile Sultanahmet'te namaza duran cemaat tamamen birleşti.

2 yılın ardından özlemle bekledikleri camilere kavuşan ve bayram namazını eda eden Müslümanlar, güzel bir bayrama kavuşmanın sevincini yaşadı.

Namaz sonrasında İLKHA muhabirine konuşan farklı ülkeden Müslümanlar, Ayasofya'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

"Rabim bayramı zulüm gören Müslümanların kurtuluşuna vesile eylesin"

Oğlu ile birlikte ilk defa Ayasofya'ya geldiğini belirten Ali Kezci, "Tüm Müslümanalrın bayramı mübarek olsun. Rabbim hasta olanlara şifalar, borçlu olanlara borçlarını eda etmelerini nasip etsin. Rabbim başta Filistin, Arakan ve Doğu Türkistan'da olma üzere zulüm gören, eziyet çekenlerin zulümden kurtulmalarını nasip etsin. Rabbim bizi burada olduğu gibi cennetinde de toplamayı nasip etsin inşallah." dedi.

İkinci defa Ayasofya'da bayram namazı kıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Selman Akbaş, İslam âleminin bayramını tebrik etti.

"Daha önce hiç böyle bir yerde bulunmadım"

İngiltere'den gelen Muhsin Vepari, Covid-19'dan sonra ilk defa Ayasofya'ya geldim. Çok etkileyici bir yer. Çok kalabalık. Daha önce hiç böyle bir yerde bulunmadım. Maşallah çok farklı bir atmosfer. Türkiye çok farklı bir yer. Ayasofya'ya geldik, çok güzelmiş." diye konuştu

"Farklı ülkelerden Müslümanların bir arada olmaları çok sevindirici"

Endonezya'dan gelen Hilmi Tancun, "Çok büyük, çok etkileyici bir yer. İslam dünyasından herkes şu anda burada bir arada toplanmış durumda. Çok mutluyum. İslam âleminden farklı ırklardan insanların bir arada toplanması çok sevindirici." şeklinde konuştu.

Yemen'den gelen Habib Mübarek ve Muhammed Yusuf da, ilk defa Türkiye'ye geldiklerini, böyle bir ortamda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek tüm Müslümanların bayramını tebrik ettiler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir