• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Ankaralılar iki yıl aradan sonra sosyal mesafesiz bayram namazını sevinçle karşıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Başkent Ankara’da Ramazan Bayramı’nda küçük-büyük herkes, sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camileri doldurdu.

Ankara’da bulunan 3 binden fazla cami gibi Karapürçek Veysel Karani Camii de Ramazan Bayramı namazı için doldu taştı. Başkentte sabahın erken saatlerinden itibaren Ramazan Bayramı namazı için camilere akın eden vatandaşlar, yer bulmakta zorluk çekti.

Camilere akın eden cemaatle dolup taşan camilerde, cemaat salgın kısıtlamalarının büyük oranda kalmasıyla maskesiz ve sosyal mesafesiz bir şekilde saf tutmanın sevinci gözlemlendi. 

Bayram namazı öncesi verilen vaazda bayramların ehemmiyetine dikkat çekildi. Karapürçek Veysel Karani Camii Müezzin Kayımı Sabit Demir’in kametiyle İmam Hatip Kemal Akkuş’un imamlığında bayram namazını kıldı.

“Bayramlar fıtratımızla buluşma günleridir”

Ramazan Bayramı’nın öneminde değinilen hutbede İmam Hatip Kemal Akkuş şunlar kaydedildi:

“Ramazan-ı şerifin ilahi tedrisatından geçen kullarına bayram lütfeden Cenâb-ı Hakka sonsuz hamd ü senalar olsun. Bayramları Allah’ı anma, birlik ve beraberlik, sevinç ve neşe günleri ilan eden Resûl-i Kibriyâ Efendimize salât ü selam olsun. Bayramlar fıtratımızla buluşma günleridir. Birbirimize gönlümüzü açma, sevincimizi paylaşma günleridir. Kardeşliğimizi pekiştirme, yüreklerimizi birleştirme günleridir. Bayramlar dilleri, renkleri ve coğrafyaları farklı; imanları, gönülleri ve duaları aynı Müslümanların vahdet şuuruna erdiği anlardır. Her nimet gibi bayramlar da şükür vesilesidir. O halde şükrümüzle tüm varlığın ve nimetin kaynağı olan Yüce Yaratıcımıza yakınlaşalım. Bayramları hakiki manada bayram haline getirecek olan bizleriz. Öyleyse bayramın neşesini ve mutluluğunu herkesle paylaşalım. Paylaşarak iyi ve güzel olanı çoğaltalım. Acısı olanın acısını azaltalım, yükü olanın yükünü hafifletelim, derdi olanın derdine ortak olalım.”

Hutbeden sonra cemaat hasretle beklediği musafaha yaparak bayramlaştı. (İLKHA)

 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir