• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Şanlıurfa otogarında bayram yoğunluğu yaşanmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bayram öncesinde beklenen yoğunluğun olmamasından dert yanan Şanlıurfa Otogarı esnafı, umudunu bayramdan sonrasına bıraktı.

Havaların ısınması ve tatil sezonun başlamasıyla birlikte işlerinin açılacağını belirten esnaf, eski günlerini arıyor.

Bilet fiyatlarının normal olduğunu savunan esnaf, İstanbul'un bilet fiyatının 400, Ankara'nın 300, Mersin'in de 200 lira olduğunu ifade etti.

Eski günleri aradıklarını belirten otogar esnafı Mahmut Aynur, "Eski günleri mumla arar olduk. Pandemi dönemi bile bu dönemden iyiydi. Yolcular, genelde İç Anadolu ve Ege tarafını tercih ediyor. Yolcular, bugünlerde bayramlaşmak ve tatil döneminden faydalanmak amacıyla yolculuk ediyor. Tatil amacıyla yolculuğa çıkanlar var. Biletler, İstanbul'a 400 lira, Antalya'ya 300 lira, Mersin'e 200 lira ve Ankara'ya 300 liradır. Eskiye göre yoğunluk neredeyse sıfırdır. 5-6 yıl önce otogar iğne atsan yere düşmez bir haldeydi. Rezervi 15 günden önceden kapatırdık. Şu an kan ter içinde yolcu arıyoruz. Eski günleri arar olduk." şeklinde konuştu.

 

"Bayram sonrası işlerimizin açılacağını bekliyoruz"

Bu sene beklenen yoğunluğu görmediklerini ifade eden otogar esnafı Ömer Star, "Bayram öncesi beklenen bir rağbet olmadı. Otogarda birçok araç hazır durumda; ama yolcu yok. Bu sene beklediğimiz yoğunluğu göremedik. Bayram sonrası işlerimizin açılacağını bekliyoruz. Bayramdan sonra az bir hareketlilik olur. Salgın dönemindeki yoğunluk; şu döneme göre çok iyiydi. Şu an beklediğimiz yoğunluğu göremedik." diye konuştu.

"Aşırı bir yoğunluğun olduğu söylenemez"

Bayramdan sonra yoğunluklarının başlayacağını belirten otogar esnafı Fırat Tatlı, "Bayram öncesi yoğunluk kısa mesafede var. Aşırı bir yoğunluğun olduğu söylenemez. İstanbul ve Antalya'ya seyahatler boş durumda; ama oradan gelişler dolu. Bizim yoğunluğumuz da bayramdan sonra başlayacak. Yolcular, genelde İzmir ve Bodrum gibi tatil şehirlerine gidiyor. Yaz sezonunda tatil illerinde çalışanlar yolculuk yapıyor." ifadelerini kullandı.

"Bilet fiyatı normaldir"

Yoğunluğun geçen seneye oranla iyi olduğunu vurgulayan otogar esnafı Salih Enes, "Bayram öncesi yoğunluk biraz var. Bayramdan sonra yoğunluk daha fazla artar. Yoğunluk geçen seneye göre iyidir. Yolcular 81 ile de yolculuk yapıyor. Bilet fiyatı normaldir. Fiyatlar 450 liradan başlıyor." dedi.

 Otogar esnafı Ahmet Tepe ise, "Bayram öncesi yoğun bir tempomuz var. Her yarım saate bir otobüs kalkıyor. Salgın döneminde bu kadar yoğunluk yoktu. Salgında araç sayısı azdı. Şanlıurfa'dan giden halk, Mersin, İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir 'e yolculuk yapıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir