• DOLAR 32.524
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.048
  • ...
Özaslan: Sel felaketinden zarar gören Hilvan halkının mağduriyeti giderilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, geçtiğimiz gün sel felaketinin yaşandığı Hilvan ilçesinde incelemelerde bulundu.

HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Mehmet Fatih Atakay ve partililerle birlikte sel felaketinden zarar gören Bağlar Mahallesi'ni ziyaret eden Özaslan, sel mağdurlarının sorunlarını dinledi.

Daha sonra 'Kepirhisar kırsal Mahalle'sini ziyaret eden Özaslan, çiftçilerden zarar gören araziler ve ağaçlar ilgili bilgi aldı.

Hilvan'da yaşanan sel felaketi ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Özaslan, geçen senede aynı mahallede sel felaketinin yaşandığını belirterek, yerel yönetimlerin ihmalkârlığına vurgu yaptı.

Sel mağdurlarının mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayan Özaslan, yetkililerin kendilerini mağdurların yerine koyarak empati yapmasını istedi.

Özaslan, Bağlar Mahallesi'nde gerekli önlemler alınmadığı takdirde benzer afetlerin devam edeceği uyarısında bulundu.

"Yerel yönetimler üzerlerine düşen görevleri yapmadıkları için bu sorun yaşandı"

Hilvan'da meydana gelen afetin arka planında yerel yönetimlerin ihmalkârlığı olduğuna işaret eden Özaslan, "Hilvan'da birkaç gün önce aşırı yağışlar sonucu istenmeyen doğal bir afet oluştu. Doğal afet farklı bir durum ortaya çıkardı. Burada yaşanan olay sadece bir sel felaketi değildir. Maalesef yerel yönetimler, üzerlerine düşen görevleri yapmadıkları için bu sorun yaşandı. Arka tarafta ana yol çalışması yapılırken yolun kot seviyesinin yükselmesinin ardından yerleşim yerleri aşağıda kaldı. Yerel yöneticiler bunu hesaplamadıkları ve üzerlerine düşen görevi yapmadıkları ve yeterli miktarda tahliye kanalları oluşturmadıkları için bu sorun oluştu. Çevrede 54 ev zarar gördü. Burada oturan mahalle sakinleri geçen senede aynı sorunu yaşadıklarını söylediler. Geçen senede yağmurun ardından evlerini su basmış. Yerel yöneticiler sorun ile ilgilenmemiş ve zararlarını karşılamamış. Sadece 'Geçmiş olsun' diyerek gitmişler." diye konuştu.

"Hilvan'daki 54 evin zararı en kısa sürede karşılanmalıdır"

Açıklamasının devamında yetkililere seslenen Özaslan, "Devlet, hükümet ve yerel yönetimler niye vardır? Eğer vatandaşın sorunu varsa yetkililere düşen sorunu çözmektir. Devlet vatandaş için vardır. Hilvan'daki 54 evin zararı en kısa sürede bir an önce karşılanmalıdır. Yarın bayramdır, bayramda bu insanları evlerinde oturacakları bir halısı ve buzdolabısı yok. Birçok ev büyük çapta hasar görmüş. Geçen yıl aynı afetlere karşılaştıkları zaman yereldeki yöneticiler üzerlerine düşen görevi yapmış olsaydı, buradaki insanlar bugün bu sıkıntıyı yaşamayacaktı. Tahliye kanalları yapılmazsa yarın Hilvan tekrar aynı durumla bir daha karşı karşıya gelecektir. Remziye ablanın evinde bayramda üzerinde oturacağı bir halısı yok. Yarın herkes kendi evinde misafirlerini karşılayacak, peki burada mahalle sakinleri misafirlerini nerde karşılayacak. Lütfen kendimizi onların yerine koyalım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir