• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
Afganistan İslam Emirliği Başbakanı Molla Ahund bayram namazında halka seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'da Şevval hilalinin görülmesinin ardından Ramazan Bayramına girildi. Bayram dolasıyla bu sabah başkent Kabil'deki Ulu Camii'ne bayram namazı kılındı.

Bayram namazına  Afganistan İslam Emirliği Başbakanı Molla Muhammed Hasan Ahund, Bakan Yardımcıları, kabine üyeleri askeri yetkililer ve siviller katıldı.

Bayram namazından önce konuşan Ahund, ülkenin genel duruma değinerek mücahidlerinin ülkenin işgalden kurtuluşu için yaptıkları fedakarlıklara övgülerde bulundu.

Ahund, İslam Emirliği'nin hiçbir ülkenin içişlerine karışmadığını söyledi ve komşuları ve dünyayı İslam Emirliği'ne olan taahhütlerini yerine getirmeye çağırdı.

Ülkedeki ekonomik krizin son beş yıllık işgalin sonucu olduğuna dikkat çeken Ahund, İslam Emirliği'nin kapsayıcı olduğunu ve ilahi ilkelere uygun olarak insan haklarına ve diğer değerlere bağlı olduğunu vurguladı.

Ahund, Allah'tan, Afgan milletine ve tüm İslam ümmetine hayır ve mutluluklar ihsan etmesi temennisinde bulundu.

Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdulgani Birader ise konuşmasında halkın bayramını tebrik ederek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını niyaz etti. Birader, zenginlere seslenerek yoksullara yardım yapılması çağrısında bulundu.

Son 20 yıllık Afganistan cihadına atıfta bulunarak İslam Emirliği karşıtlarının hedeflerine askeri yollarla ulaşamayacaklarını vurgulayan Birader, Afganistan İslam Emirliği'nin bu ülkenin güvenliği, istikrarı ve refahı için tamamen hazır olduğunu söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir