• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
İngiliz Basını: Putin topyekün savaş ilan etmeye hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Söz konusu iddia İngiliz The Telegraph gazetesine konuşan Rus kaynaklar ve Batılı yetkililerden geldi. Yetkililere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya topyekün savaş ilan etmeye hazırlanıyor.

Gazeteye göre; Putin'in Ukrayna’nın işgali için kullanılan "özel harekat" terimini bırakmaya ve bunun yerine Rusların kitlesel bir şekilde seferber olmasını sağlamak için "savaş" ilan etmeye hazırlanıyor.

Rus güçleri 24 Şubat'ta Ukrayna'ya girdiğinde Putin bunu "özel bir operasyon" olarak tanımlamış, Rus medyasının "savaş" kelimesini kullanmasını yasaklamıştı.

“Rus ordusu öfkeli, daha ileriye gitmek istiyor”

Rus askeri yetkililere yakın bir kaynak The Telegraph'a verdiği demeçte , "Ordu, Kiev'deki hava saldırısının başarısız olmasına öfkeli. Ordudaki insanlar geçmişteki başarısızlıkların intikamını arıyor ve Ukrayna'da daha ileri gitmek istiyorlar" dedi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace da perşembe günü yaptığı açıklamada, Putin'in askeri kayıpları telafi etmek için Rusya'da haftalar içinde genel seferberlik ilan edileceğini söyledi.

Wallace, "Muhtemelen şu anda dünyadaki Nazilerle savaşta olduklarını ve Rus halkının kitlesel olarak harekete geçmesi gerektiğini söyleyecek" dedi.

Ayrıca duyurunun, Sovyet ordusunun Nazi Almanya'sına karşı zaferini kutladığı 9 Mayıs'ta gelebileceğini de sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir