• DOLAR 32.452
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2471.736
  • ...
Yahya Sinvar: Siyonistler, Aksa'ya dönük ihlallerine son vermezse büyük bir savaşa hazır olun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sinvar, Hamas'ın Gazze'de verdiği ve askerlerin yanı sıra aşiret liderleri ve önde gelen şahsiyetlerin de katıldığı iftar programında konuştu.

Siyonist işgal rejimi ve Yahudi gasıpların Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına vurgu yaptığı konuşmasında Sinvar, geçen yıl siyonistlerin Gazze Şeridi'ne saldırması ile başlayan "Kudüs'ün Kılıcı" operasyonuna atıfta bulundu.

Sinvar, "Kudüs'ün kılıcı, Kudüs kurtarılmadan ve kaybedilen topraklara geri dönülmeden kınına girmeyecek." dedi.

Siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin bu yıl Kıble Mescidi'ne girdikleri sırada çekilmiş bir fotoğrafına işaret eden Sinvar, şunları kaydetti:

Tüm dünyaya ve siyonist liderlere buradan sesleniyorum. Bu görüntünün ya da bunun benzerinin tekrarlanması söz konusu değil. Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin ihlal edilmesi bölgesel dini bir savaşın çıkacağı anlamına gelir. Bu fotoğraf, düşmanın, savaşı bir din savaşına çevirmek istediğini gösteriyor. Biz, savaşın bir din savaşına dönmemesini tercih ederiz ama işgalcilerin liderleri ve radikal Yahudiler bunu bir din savaşına dönüştürecek olursa bize dönük meydan okumayı da kabul ederiz. Durum kutsal değerlerimiz ve mekanlarla alakalı olduğunda hiçbir kararı almaktan da çekinmeyiz.

Sinvar, siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa'ya dönük ihlallerine son vermezse tüm Filistinlileri büyük bir savaşa hazır olmaya çağırdı.

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı zamansal olarak bölmeye çalıştığını ifade eden ve 2000 yılından bu yana Aksa'ya yönelik baskınlara ilişkin bilgi veren Sinvar, Tel Aviv yönetiminin, sözde "Bağımsızlık Günü" (14 Mayıs) ya da "Kudüs Günü"nde (29 Mayıs) Aksa'ya baskın düzenlemeyi planladığını, bu nedenle hazırlıklı olmak gerektiğini dile getirdi.

Sinvar, Mescid-i Aksa'yı savunmak gerekirse ilk aşama olarak siyonist işgal rejimine doğru yönlendirilmiş 1111 roket hazırladıklarını dile getirdi.

Tüm dünya Ukrayna'da yaşanan savaşa ve çiğnenen insan haklarına karşı hassas davranırken, Filistinlilerin yıllardan beri siyonist işgal rejiminin zulmü altında yaşadığına dikkati çeken Sinvar, uluslararası hukuk açısından tek isteklerinin, Aksa'nın tarihi statüsünün korunması, yerleşim birimleri inşaatlarının durması ve Filistinli mültecilerin evlerine dönmesi olduğunu dile getirdi.

Sinvar, siyonist işgal rejimi hapishanelerindeki Filistinli esirlerle ilgili olarak da "Filistinli esirleri hapishanelerden kurtarma yönünde kesin karar aldık ve bu çok uzun sürmeyecek." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir