• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Diyanet-Sen Adıyaman: Kutsallarımıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çil, içki masasında kutlama yaparak Kadir Gecesi ile ilgili sosyal medyadan yaptıkları hakaret içerikli paylaşımları sert bir dille eleştirerek "Kutsallarımıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir." dedi.

Yapılanların kabul edilmeyeceğinin altını çizen Çil, "Büyük çoğunluğu Müslüman olan bu ülkede ve Müslümanlarca bin aydan daha hayırlı olduğu kabul edilen Kadir Gecesi’nde İslam ve inanç değerlerimize bu denli fütursuzca saldıranları kınıyorum. İslam'ın kutsal değerlerine inanmak zorunda değilsiniz ancak;  kimsenin toplumsal barışı bozmaya, inanç özgürlüğünü hedef almaya ve kutsallarımıza saldırmaya hakkı yoktur. Bu bir düşünce özgürlüğü değil açıkça provokasyondur. Hem de çok çirkin bir provokasyon. Bu provokasyonlarla milletin sinir uçlarına dokunarak ‘kaos’ peşinde koşanlar, ülkeye en büyük ihaneti yapmaktadırlar. Bu ihanetler karşısında susmayan Diyanet camiası, bundan sonra da sessiz kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Çil açıklamasında bu tür çirkin hareketlerin toplumu birbirine düşürme için yapıldığına dikkat çekerek, "Tüm insanların inanç ve düşünce özgürlüğü vardır. İstediği gibi düşünebilir, hatta inançsız olabilir. Ancak kimsenin diğer insanların kutsallarına, inançlarına hakaret etmeye hakkı yoktur. Söz konusu sosyal medya paylaşımı ile dinimizce en kutsal gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi'yle dalga geçilmiş, hakaret edilmiştir. İslam dinine hakaret içeren, inananları rencide eden ve toplumda infial uyandıran bu paylaşımı yapan kişiler hakkında derhal gerekli tahkikatlar başlatılmıştır. Diyanet-Sen olarak konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

Çil, tahrik amaçlı bu tür provokatif paylaşımlar ve girişimler karşısında Müslümanları sağduyulu davranmaya, tepkilerini hukuk ve İslam geleneğinin bizlere öğrettiği saygı ve naiflik ölçülerinde göstermeye davet etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir