• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Pegasus çalışanlarına tepkiler gelmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cihan, yaptığı yazılı açıklamada İslam’ın manevi değerleriyle alay etmenin hiç kimsenin haddi olmadığını söyledi.

Toplumda infial uyandıran bu paylaşımı yapan kişiler hakkında gerekli tahkikatların başlatılması gerektiğini belirten Cihan, yetkilileri göreve çağırdı.

Cihan, “Halkının yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede, bin aydan daha hayırlı olduğu Kur'an-ı Kerimde bildirilen Kadir Gecesi’nde bir grup Pegasus çalışanlarının içkili masada kutlama yapmasını, İslam dinine, inançlarımıza ve kutsal değerlerimize fütursuzca saldırmasını bütün din görevlileri arkadaşlarımız adına şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.” dedi.

“Değerlerimizle alay etmek hiç kimsenin haddi değildir”

Hiçbir grup, şahıs ve kuruluşun toplumsal barışı bozmaya, inanç özgürlüğünü hedef almaya ve İslam’ın mukaddes kutsallarına saldırmaya hakkının olmadığını belirten Cihan şöyle devam etti:

“İslam diniyle, Kur'an-ı Kerimle, müminlerle uğraşmak, manevi değerlerimizle alay etmek hiç kimsenin haddi değildir. Bu gibi maksatlı yapılan çirkin saldırılar bir düşünce özgürlüğü değil açıkça provokasyondur. Bu provokasyonlar ile Müslümanların sinir uçlarına dokunarak kaos peşinde koşanlar, İslam coğrafyasına en büyük ihaneti yapmaktadırlar. Bu ihanetler karşısında susmayan  şuurlu müminler bundan sonra da sessiz kalmayacaklardır.”

“Gerekli tahkikat başlatılmalı”

Açıklamasının devamında Cihan, “İslam dinine hakaret içeren, inananları rencide eden ve toplumda infial uyandıran bu paylaşımı yapan kişiler hakkında gerekli tahkikatlar başlatılmalıdır. Bizler de İslam dininin verdiği sorumlulukla Diyanet-Sen olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir