• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
‘Kim ben zorla bunları kollarından tutup sınır dışına atacağım’ diyorsa...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DEVA lideri, partisinin seçim barajını geçip geçemeyeceğiyle ilgili tartışmalara cevaben konuşarak "Bizi büyük bir rakip olarak görüyorlar. AK Parti ve Tayyip Erdoğan, en yakından bizi izliyor. Çünkü çok iyi biliyorlar ki ülkenin başarılı olduğu zamanda başarıların altındaki imza bana ve arkadaşlarıma ait. AK Parti’nin barajı geçeceğinin garantisi var mı? Cumhur İttifakı’nın yüzde 80, yüzde 90 oy aldığı ilçelere özellikle gidiyorum. Sahada öyle bir tablo yok" ifadelerini kullandı.

Suriyelilerle ilgili açıklama yapan Babacan, ''Özellikle Suriyelilerle alakalı olarak geri dönüş perspektifinin korunması önemli bir konu. Eğer ’Suriye’den gelenlere ‘onlardan oy garanti’ diye vatandaşlık veriyorlarsa, ülkeye çok büyük zarar. ‘Vatandaşlık sırası bugün yarın bana gelecek’ diyen bir Suriyeli geri döner mi? Bir de şov yapıyorlar, ‘Bayram için Suriye’ye gidenleri geri almayalım’. Ya onu bırak, sen onlara niye vatandaşlık veriyorsun? Onu anlat. Hangi kritere göre, kime, niye veriyorsun? Ülkenin menfaati ne? Bundan ülkenin menfaati de olabilir ama çıkıp açıklamaları lazım. Mesele Tayyip Erdoğan’ın şahsi oy kaygısıysa, bu ülkeye çok büyük zarar veriyorlar. 

Bütüncül bakmak zorundayız. İnsani perspektifimizi göz ardı edemeyiz. Siyasete girmek insanlıktan çıkmak demek değildir. Bazıları siyasete girince insanlıktan çıkabileceğini düşünüyor. Biz onu yapamayız.

Biz önce Suriye’de istikrarı sağlayacağız. Burada yaşayan insanların doğdukları topraklara dönüşüyle ilgili bir yönlendirme, teşvik, destek yapacağız. Ama zorlama yok. Kim çıkıp ‘Ben zorla bunları kollarından tutup sınır dışına atacağım’ diyorsa, o yalan söylüyordur. Kimse inanmasın." ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir