• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
İHO EBRAR Van’da bayram öncesi yetimlerin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkezi Hollanda’da bulunan İHO EBRAR, yıl boyunca yardım çalışmalarına devam ediyor. Hayırseverlerin destekleri ile Türkiye ve birçok dünya ülkesinde yardım faaliyetleri sürdürüyor.

Ramazan bayramı öncesinde Van’da yetimlerin bayrama boynu bükük girmemeleri için harekete geçen İHO EBRAR yetkilileri, yetim çocukları giyim mağazasına götürerek bayramlık elbise aldırdı.

Ayrıca alışveriş çekleri de dağıtan yetkiler, ailelerin bayram için diğer gereksinimlerini karşılamalarını da sağladı.

 

“Rabbim yetimleri sevindirenleri sevindirsin” 

Yapılan yardım çalışması hakkında konuşan İHO EBRAR Türkiye Gönüllü Temsilcisi Mehmet Ali Aysu, Hayırseverlerin kendilerine göndermiş oldukları elbiseleri ve hediye çeklerini dağıtmaya devam ettiklerini söyledi.

Aysu, “Sultan Hanım’ın bize göndermiş olduğu zekât paralarını hediye çeklerine dönüştürdük, yetim ailelerimize dağıtacağız. Sultan Hanım bu Ramazan Bayramı öncesi yetimleri nasıl sevindirmişse Rabbim onu da sevindirsin. Rabbim zekâtını kabul eylesin. Rabbim bu zekâtı onun cehennemden kurtulup cennete girmesine vesile eylesin inşallah. Rabbim tüm yetimleri sevindirenlerden razı olsun.” dedi.

Hayırseverlere seslenen Aysu, şunları söyledi:

“Bu yetimlerin gözleri bizde, bayramlarda bizleri bekliyorlar. Çünkü bu yetimler ümmete emanet olduklarını biliyorlar. Biz de inşallah bu emanetlere sahip çıkacağız. Hem bayramlarda hem de normal günlerde yanlarında olup hayır dualarını alacağız. Bu vesile ile İHO EBRAR’a ve Sultan Hanım’a bir kez daha teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.”(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir