• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Bayram yoğunluğu esnafın yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pandemi ve ekonomik nedenlerden dolayı herkesin zor günler geçirdiği bu zamanda Ramazan Bayramı öncesi çarşı-pazarın bir nebze de olsa hareketlenmesi esnafın yüzünü güldürdü.

İLKHA’ya konuşan Adana esnafı, işlerindeki durgunluğun ardından, bayram öncesi böylesi bir hareketliliğin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini dile getirdiler. Müşterinin alım gücünün düştüğünün farkında olarak da fiyatlarda olabildiğince yardımcı olduklarını söylediler.

“İnsanlar alışverişlerini günlere yaydılar”

Bayramların önemli, özlenen ve pandemi nedeniyle beklenen günler olduğunu söyleyen Engin Yangöz, “Bizim için önemsediğimiz bir gün, bence güzel gidiyor. Pandemide de evet iyiydik ama bu kadar değildi. Şu an, bu sene bence herkesin açığını giderdiği bir süreç. İlla ki herkes yoğunluk bekliyor ama insanlar artık biraz daha bilinçli alışveriş yapıyorlar. Pandemi sürecinden kaynaklı bir alışkanlık olsa gerek, alışverişlerini günlere yaydılar. Yani çok kalabalığa kalmadan, hepimiz için bu daha güzel oldu. Herkes için sağlıklı barış ve huzur dolu bir yıl diliyorum.” dedi.

Şeker fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kendilerinin satmakta, müşterininse almakta zorlandığını dile getiren Gökhan Özdemir, “Bizde tabi olarak verdiğimiz kadarını satabiliyoruz yani idare eder. İnşallah iş olur diye tahmin ediyoruz. 2 ton şekerimiz var. Burada satmaya çalışacağız. Hem burada tezgâhımız var birde o tarafta var. Allah izin verirse bayram arifesi akşama kadar bir şeyler yapmaya çalışacağız.” diye konuştu.

“Çok şükür satışlar beklentimizin biraz üstüne çıktı”

Bayram öncesi satışların, beklentilerinin üstünde olduğunu ifade eden Selçuk Ecemiş, “Aslında bu kadarını da beklemiyordum. Çünkü yıl içinde çok durgun bir sezon geçirdik. Ülke genelinde fiyat artışlarına bağlı olarak, talepte inanılmaz bir düşüş vardı. Çünkü halkın gelir durumu, fiyat artışlarını karşılamayacak düzeydeydi. Bu sebeple bayramın da normal yıl içi satışları gibi düşük geçeceğini düşünüyorduk ama çok şükür beklentimizin biraz üstüne çıktı. Bir sebebi de Ramazan Bayramı sezon açılışına denk geldi. Yazlık kıyafet sattığımız sezon başlangıcı ile bayram çakışınca biraz daha hareketli oldu diyebilirim. Maksimum satış günümüz arife günü olur. Genel itibarıyla arife günü hamdolsun güzel iş yaparız, beklentimiz yüksek, İnşallah da öyle olur. Herkesin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur.” şeklinde konuştu.

“Fiyatları da elimizden geldiğince ucuz tutmaya çalışıyoruz”

Biraz işlerimiz düzeldi, hareket var. Piyasada fiyatlarla ilgili sıkıntı var. Fiyatları da elimizden geldiğince ucuz tutmaya çalışıyoruz diyen Mehmet Antlı, şunları kaydetti: “Fiyatları piyasadan biraz daha düşük tutuyoruz, işlerimiz iyi memnunuz. Bugün Şerife mesela işlerimiz normal günlere göre biraz daha yükseldi. Yani biz elimizden geldiğince fiyatları düşürmeye çalışıyoruz. Şimdiden herkesin bayramını tebrik ederim.” (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir