• DOLAR 32.565
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2433.93
  • ...
Berber ve kuaförlerde bayram yoğunluğu yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da bu pazartesi günü kutlanacak Ramazan Bayramı’na bakımlı ve saç tıraşını olmuş şekilde girmek isteyen vatandaşlar berber ve kuaförlerin yolunu tutuyor. Müşterilerinin oluşturduğu yoğunluğa cevap verebilmek için berber ve kuaförler de gece geç saatlere kadar hizmet veriyor.

Müşterilerini bayrama hazırlayan berber esnafı, oluşan yoğunluğun kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Geçen yıl pandemi dolayısıyla bayramda iş yapamadıklarını anımsatan berber esnafı Gürsel Yılmaz, İLKHA muhabirine, işlerinin eskisi gibi olmasa da yavaş yavaş açıldığını söyledi.

Gürsel Yılmaz

“Bayram yoğunluğunu yaşıyoruz”

Yılmaz, “Bayram dolayısıyla ister istemez bir yoğunluk oluşuyor. Normal şartlarda ise işlerimiz çok durgun. Şu anda ise bir bayram yoğunluğunu yaşıyoruz. Müşterilerimize daha erken gelmelerini tavsiye ediyoruz. Son güne kalınca sıkışıklık meydana geliyor.” dedi.

“Müşterimiz eskisi gibi tıraşa gelmiyor”

Akşam geç saatlere kadar çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Randevu sistemimiz yok. Tıraş olmak isteyen direk sıraya girip bekliyor. Şu anda ne kadar çalışsak bizi kurtarmıyor. 25 yıllık müşterimiz eskisi gibi tıraşa gelemiyor. Eskiden ayda bir gelenler şu anda 2 veya 3 ayda bir tıraş olmaya geliyor. Kimileri ise kendilerine makine alıp evlerinde tıraş olmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Turan

“Eski işler yok”

Yoğunluğun oluşmasına sevinen bir diğer berber esnafı Mehmet Turan ise şunları söyledi:

“Elhamdülillah şu anda bayramın yaklaşmasıyla bir yoğunluk oluşmaya başladı. Daha önceleri akşama kalmıyorduk. Şu anda akşam saat 23.00 veya 00.00’a kadar çalışıyoruz. Tabi işlerimiz eskiye nazaran yok ama yine de bayram yoğunluğu ister istemez oluyor. Müşterilerimiz buraya gelip sıraya giriyor. Sırası gireni tıraş ediyoruz. Pandemi sürecinde işlerimiz bayağı düşmüştü, şu anda ise yavaş yavaş açılmaya başladı.”(İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir