• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Afganistan'ı yine karıştıracaklar. İhanetin kokusu geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BBC'ye konuşan Sadat, kendisi gibi birçok eski asker ve siyasetçinin Taliban'a karşı "yeni bir savaş" başlatmaya hazırlandığını öne sürdü.

Taliban'ın son 8 ayda birçok insan hakkı ihlalinde bulunduğunu iddia eden eski general, bu durumun birçok Afgan'ı askeri harekat seçeneğinin başarı için tek seçenek olduğuna ikna ettiğini ileri sürdü.

 

Ramazan Bayramı sonrası Afganistan'a dönmeyi planladığını ve saldırıların gelecek ay başlayabileceğini kaydeden Sadat, amaçlarının "Afganistan'ı Taliban'dan özgürleştirmek ve demokratik sistemi yeniden inşa etmek." olduğunu ifade etti.

Dış destek almadıklarını ve aramadıklarını, "vatansever Afganlar" tarafından finanse edildiklerini belirten Sadat, "Afganistan'da 8 aylık Taliban yönetiminde gördüğümüz şey, daha fazla dini kısıtlama, yanlış aktarma ve yorumlamalar ile Kur'an-ı Kerim'in siyasi amaçlarla kötüye kullanılmasından başka bir şey değil." diye konuştu.

ABD öncülüğündeki NATO güçleri yaz aylarında Afganistan'dan çekilmesini hızlandırmıştı. Bu sürece paralel olarak, Taliban ve Afganistan hükümeti arasındaki çatışmalar sonucu hükümet düşmüş, Taliban 15 Ağustos 2021'de başkent Kabil'de kontrolü sağlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir