• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Taşkapı-Yeşilbağ-Ağlasun yolu bitümlü sıcak kaplamalı olarak yenileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Burdur Taşkapı-Ağlasun Yolu’nun temel atma törenine katıldı.

Ulaşım projelerine tüm hızıyla devam ettiklerini belirten Karaismailoğlu, “Ülkemizi Avrupa’da 6’ıncı, dünyada 8’inci Yüksek Hızlı Tren İşletmecisi ülke konumuna yükselttik. Havayollarını ‘halkın yolu’ yaptık. Havalimanlarımızı 26’dan 57’ye yükselttik. Bu sayıyı 61’e çıkaracağız. Dünyanın 129 ülkesindeki tam 337 noktaya uçuyoruz. 2021 yılında 26 milyon 500 bin yolcusuyla İstanbul Havalimanı dünya ikincisi oldu” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, uzayda izi olmayanın karada gücü perçinlenmez ilkesi ile uydu-uzay çalışmalarının hızlandırıldığını söyledi. Türksat 5A ve Türksat 5B haberleşme uydusunu başarı ile uzaya gönderildiğinin altını çizen Karaismailoğlu, “Aynı yıl 2 uydu birden gönderen nadir ülkelerden birisi olduk. Yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’yı Cumhuriyetimizin 100. yılında uzaya göndereceğiz. Siber alanda ciddi büyümeler gerçekleştirdik. Genişbant abone sayımızı 20 binden 88 milyona ulaştırdık. Mobil abone sayımız da 28 milyondan 87 milyona yükseldi. Ülkemizin ulaşım ve haberleşme yatırımları için son 20 yılda 1 trilyon 337 milyar 240 milyon liranın üzerinde harcama yaptık” diye konuştu. 

Burdur’un ilçeleri arasındaki karayolu ulaşımını sağlayan önemli bir projenin ilk adımının atıldığını belirten Karaismailoğlu, toplam uzunluğu 19 kilometre sati kaplamalı olan Antalya-Burdur ayrımı, Taşkapı-Yeşilbağ-Ağlasun Yolu’nun bitümlü sıcak kaplamalı olarak yenileyeceğini dile getirdi.

69 milyon üzerindeki bedelli proje ile Ağlasun İlçesi, Taşkapı, Cine ve Yeşilbaşköy beldeleri başta olmak üzere bölgedeki yerleşim yerlerine daha rahat ve güvenli ulaşım imkanı sağlanacağına vurgu yapan Karaismailoğlu, “Proje kapsamında; 2 hemzemin kavşak, 40 menfez, 6 istinat duvarı ve 3 de derivasyon kanalı imalatımız olacak. Cine ve Taşkapı köylerinden geçen mevcut güzergahını, yeni yol projesi ile yerleşim yerlerinin dışına çıkaracağız. Bu hattaki yol kullanıcılarına daha konforlu ve kısa sürede seyahat imkanı sunacağız. Projenin hizmete açılmasıyla birlikte; zamandan 8,5 milyon lira, akaryakıttan da 2 milyon lira olmak üzere toplamda yıllık 10,5 milyon lira tasarruf sağlayacağız.  Ayrıca 388 ton emisyonun doğaya salınımı da engellenecektir.” dedi.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir