• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Şanlıurfa'da yağmur beklerken etkili olan dolu yağışı hayatı felç etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 15.30 sıralarında etkili olan dolu yağışı ile birlikte cadde ve sokaklar beyaza büründü.

Dolu yağışının ardından etkili olan sağanak yağıştan dolayı evler ve  caddeler sular altında kaldı, sokaklarda park halinde bulunan araçlar zarar gördü.

Kentte etkili olan kuraklıktan dolayı ekinler kuruma tehlikesi yaşarken etkili olan dolu yağışından ekili tarım arazileri de zarar gördü.

"Vali Erin: Bütün imkânlarımız ile sahadayız"

Yaşanan sel felaketinin ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Hilvan ilçesinde selden zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Erin, "Hilvan ilçemizde görülen dolu ve şiddetli yağmurdan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kurumlarımız, bütün imkânları ile sahada, vatandaşımızın yanında gayretli çalışmalarını sürdürmektedir." dedi.

"Belediye Başkanı Bayık: Zarar gören çiftçilerimiz var"

Hilvan'da etkili olan yağışlardan tarım arazilerinin zarar gördüğünü ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "İlçemiz merkez ve kırsal mahallelerimizin bir kısmında etkili olan dolu yağışı nedeniyle; zarar gören tüm çiftçi ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im ülkemizi ve memleketimizi her türlü afetten korusun." şeklinde konuştu. (İLKHA)








Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir