• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Kudüs'te barış olmadığı için dünyada huzur yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla HÜDA PAR'ın çevirim içi düzenlediği "Kudüs Kuşatma Altında" temalı sempozyumda konuştu.

HÜDA PAR'ın düzenlemiş olduğu etkinliklerle Kudüs davasını sürekli gündemde tuttuğunu belirten Kaya, "HÜDA PAR'ın bu organizasyonunda 'Kudüs Kuşatma Altında Sempozyumu'nda birlikteyiz. Kudüs Mescid-i Aksa ve Filistin denildiğinde bütün İslam dünyasının ortak buluşma noktası, kalbinin ortak attığı bir konuyu konuşmuş oluyoruz. Her Ramazan ayının son cuma günü Dünya Kudüs Günü olarak idrak edilmesinin sürekli olarak bu duygunun canlı tutulmasına önemli bir katkı sunduğunu net olarak ifade etmeliyiz. Tarihi süreç içerisinde bazı kırılma noktaları var. Bu kırılma noktalarını 1897 yılında 1. siyonist kongresi, 1917'de Balfour Deklarasyonu ve ardından 1947'de israilin hukuksuz bir şekilde ilan edilmesidir. 1967'deki değişimle birlikte bu kırılma noktalarının Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın bugün içinde bulunduğu durumunu, geriye dönük tarihi akışını, bizlere net olarak gösteriyor." şeklinde konuştu.

"İslam dünyasının kalbi ve dünya barışının kilit taşıdır"

Dünyanın farklı bölgelerindeki ülkeler için Kudüs'ün önemine işaret eden Kaya, "Kudüs, öylesine önemli bir coğrafyadır ki bizim ilk kıblemizdir. Aynı zamanda Kudüs, İslam dünyasının kalbi ve dünya barışının kilit taşıdır. Bugün Kudüs'te barış ve huzur olmadığı, sürekli kan, gözyaşı, baskı ve zulümle mücadele etmek zorunda kalan mazlumlar olduğu için dünyanın farklı bölgelerinde de barışa ulaşamıyoruz. Oradaki kilit taşı, sürekli oynatıldığından, sürekli taciz altında bulunduğundan dolayı dünyanın farklı bölgelerinde de barışı ve huzuru göremiyoruz. Kudüs, bizim için kalbimizin attığı noktadır. Aynı zamanda dünya barışı açısından yani 8 milyar insanın barışı, huzuru içinde bugün Kudüs'ün özgür ve bağımsız bir noktada olması gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir